El Festival de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana viurà la seva edició més solidària i amb artistes del territori
Els jardins de Sant Benet de Bages es tornaran a omplir els dijous de juliol de música clàssica en la 26ena edició del Festival Internacional de Música Clàssica Memorial Eduard Casajoana.
D’esquerra a dreta Joan Carles Batanés, alcalde de Sant Fruitós de Bages, Xavier Racero, regidor de cultura, Mireia Pintó, Presidenta del Festival i Ferran González, Gerent de Món Sant Benet.

MÚSICA / Redacció  
18/06/2020 12:47
L’edició d’enguany tindrà, com a tret distintiu, la seva vessant més solidària ja que gran part dels beneficis de les entrades aniran a parar a Càritas Sant Fruitós i a la Plataforma del Banc d’Aliments de Manresa. Des de l’organització del Festival s’ha impulsat aquesta iniciativa fruit de la necessitat actual que tenen aquestes entitats per fer front a la demanda creixent de famílies usuàries d’aquestes entitats.

El Festival de Sant Fruitós de Bages serà un dels primers certàmens d’aquestes característiques que aixeca el teló aquest any. Des de l’organització i l’Ajuntament s’ha treballat des del primer dia amb la voluntat de celebrar-ho de forma presencial per tal d’oferir cultura en directe i donar un impuls al sector cultural que s’ha vist tant afectat per la pandèmia.

Pel què fa a la programació, el dijous 9 de juliol es donarà el tret de sortida al festival amb un concert que s’emetrà en streaming a ¼ d’11 de la nit amb els pianistes Eudald Buch i Vladislav Bronevetzky. Aquest concert tindrà un preu simbòlic de 5€.
El primer dels concerts presencials serà el dijous 16 de juliol amb el tenor Josep Bros, la soprano Maria Miró i el pianista Marco Evangelisti que oferiran àries i duos d'òperes i sarsuela i cançons catalanes i italianes.
El dijous 23 de juliol serà el torn de la mezzosoprano Mireia Pintó acompanyada de l’actriu Silvia Bel amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 que retran homenatge a García Lorca.
Els encarregats de tancar el festival el dijous 30 de juliol serà el Cor Jove Nacional de Catalunya, dirigit per Lluís Vilamajó i Maria Mauri i Josep Surinyach al piano.
Des de l’organització s’ha fixat un preu únic de 20€ per cadascun d’aquests 3 concerts, les entrades es posaran a la venda properament per internet i en alguns establiments també de forma presencial.
Pel què fa a l’aforament al recinte es calcula que podran gaudir de cadascuna de les ofertes un total de 300 persones, respectant les limitacions dictades per les autoritats sanitàries i amb les mesures de higiene i prevenció necessàries.
El Festival compta enguany amb un pressupost de 34.000€, 15.000€ dels quals a càrrec de l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.

Arxivat a: FESTIVAL DE MÚSICA CLÀSSICA   SANT FRUITOS   BAGES   CULTURA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]