Es constata una important davallada d’ingressos en el comerç
Mesures econòmiques i de consum per garantir la pervivència del sector esdevenen critiques a curt termini.
El 65,46% dels consultats ha tancat al públic el seu establiment durant algun moment de l’Estat d’Alarma.

ECONOMIA / Redacció  
26/05/2020 22:47
PIMEComerç ha fet una consulta a tots els seus socis (gremis i associacions de comerç) preguntant sobre l’impacte de la Covid 19 al comerç al detall de Catalunya i n’ha obtingut com a primer element a destacar que el 93% dels consultats considera que les vendes han caigut respecte al mateix període de l’any passat, sent majoria, un 56,36%, els que consideren que les vendes han caigut més d’un 75%.

Aquest fet es deu bàsicament perquè el 65,46% dels consultats ha tancat al públic el seu establiment durant algun moment de l’Estat d’Alarma, i només un 34,54% s’ha mantingut obert. Quan es pregunta als comerços en quina fase obriran, un 25,43% dels consultats contesta que ha obert durant la fase 0, i un 27,49% que obrirà durant la fase 1. Per tant, un cop aplicada la fase 2 a tota Catalunya, es preveu que el 94,47% haurà obert el seu establiment i la seva activitat.
 
Pel que fa a la probabilitat de què l’establiment comercial continuï obert d’aquí a sis mesos, el 47% preveu que probablement seguirà podent obrir. Per contra, un 12% veu major dificultat que el seu negoci pugui seguir obert a finals d’any. Tanmateix, un 41% dels consultats no poden encara fer-ne una previsió al respecte.
 
Per tant, la conclusió que se’n pot desprendre és que el sector del comerç es troba en una situació molt delicada, ja que, com és evident, ha sofert pèrdues econòmiques durant aquests darrers mesos. 
 
Per altra banda, però, esdevé necessària l’aplicació de mesures econòmiques i de consum que permetin garantir la pervivència de determinades activitats que, ara per ara, encara no poden determinar-ne el seu futur.

Arxivat a: SECTOR DEL COMERÇ   ECONOMIA   PIMEC 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]