Manresa epicentre d’un projecte STEAM de la Catalunya Central
La Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, la Universitat Politècnica de Catalunya i BBVA signen un contracte per a la posada en marxa d’aquest innovador projecte
La Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, la Universitat Politècnica de Catalunya i BBVA signen un contracte per a la posada en marxa d’aquest innovador projecte

CATALUNYA CENTRAL / Redaccio/ Mª Alba Riu  
20/12/2019 10:35
Aquest dimecres  s’ha formalitzat en un acte al Museu de la Tècnica de Manresa l’inici del projecte STEAM en acció a la Catalunya Central, en el marc d’un conveni de col·laboració entre la Universitat Politècnica de Catalunya i la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia, impulsat per la matemàtica Montse Alsina, de la UPC a Manresa, i l’Eudald Serra, director del museu.
 
L’acte ha comptat amb l’assistència del vicepresident de la Fundació, Josep Alabern, la directora de la Fundació, Laia Muns, el director del Centre de Banca de Clients de BBVA a Manresa, Carles Caballero, i la representació de la UPC.
 
Aquest dimecres s’ha formalitzat la signatura del contracte de patrocini del BBVA, amb el que es posa punt d’inici al nou muntatge de l’exposició “Les Matemàtiques i la vida”, element central del projecte que s’interrelacionarà amb les exposicions permanents del Museu de la tècnica. La mostra va néixer a Manresa fa 10 anys a través de la Fundació Caixa Manresa i del departament de matemàtiques de la UPC. Des de llavors, ha estat comissariada per M. Alsina, professora investigadora del Departament de Matemàtiques de la UPC a Manresa, i ha voltat per Catalunya en aquesta dècada amb gran èxit de públic. Està previst que  l’exposició s’inaugurarà el proper 31 de gener de 2020 al Museu de la Tècnica de Manresa. Entre les novetats, hi haurà panells renovats amb focus en sostenibilitat i transformació digital, a proposta de BBVA.
 
El projecte STEAM, de l’acrònim de Science, Technology, Engineering, Art and Mathematics, serà una proposta educativa transversal que pretén educar als estudiants a partir de les vivències del dia a dia. A més de l’exposició, s’han programat activitats multidisciplinaris i interactives, dirigides a un públic que va dels 3 fins als 18 anys, totes elles pensades i desenvolupades des de la UPC Manresa. Per ara ja hi ha més de 2.000 alumnes inscrits.
 
Des de l’organització es vol que l’exposició esdevingui un pol d’atracció d’aquest tipus d’activitats i a la vegada, ser altaveu d’aquelles que es fan en altres espais de la ciutat o de la Catalunya Central. Una de les primeres activitats serà justament un curs de formació per al guiatge d’activitats STEAM, destinat a persones interessades en la divulgació i l’educació, i amb l’objectiu de promoure vocacions industrials lligades a la creativitat i a les aplicacions al dia a dia. (Més informació del curs a: steamenaccio.gestio@gmail.com).
 

Arxivat a: PROJECTE STEAM 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]