La bandera espanyola, al punt de mira
FEM Manresa exigeix a l'Ajuntament que es retiri de manera immediata i amb caràcter permanent la bandera espanyola de l'edifici consistorial. La formació política creu que amagar-se rere les argumentacions legalistes no deixa de ser un símptoma clar de covardia política.
Ajuntament de Manresa

ACTUALITAT / Redacció  
27/08/2019 10:03

Fem Manresa fa un comunicat respecte a la decisió del govern municipal de no retirar, una vegada més, la bandera espanyola del consistori:

"Manresa ha estat, és i serà una ciutat estretament lligada amb el republicanisme i amb la justícia social. Avui en dia Manresa concentra gairebé un 70% de vot nítidament republicà, però tot i ser majoritari, no és hegemònic. La inacció del govern manresà i la seva falta de projecte per a materialitzar la república des de les institucions, ha provocat un estancament del creixement del projecte republicà a Manresa.

Des de FEM Manresa creiem que amagar-se rere les argumentacions legalistes no deixa de ser un símptoma clar de covardia política.

Malauradament, tal com denunciàvem l'any passat per aquestes mateixes dates, res ha canviat. Fet que és especialment lamentable quan estem poques setmanes d'una sentència que molt previsiblement serà dura, que no només condemna als nostres presos polítics sinó a tot al poble de Catalunya i des de FEM Manresa denunciarem totes les vegades que faci falta que l'actual govern de la ciutat no està a l'altura del moment actual que travessa el país.

Primerament donant l'esquena a una gran part de la societat civil organitzada que treballa per la república (ANC, CDR i l'Esquerra Independentista) quan es va demanar canviar el nom de Plaça Espanya per plaça de la República.

En segon lloc, quan la subdelegació del govern espanyol va requerir a l'ajuntament que tornés a hissar la bandera monàrquica espanyola, que va ser retirada pels regidors de la CUP Jordi Garcés i Jordi Masdeu davant el clamor popular el dia 3 d'octubre, no només no es va esperar al fet que s'obrís un procediment judicial, sinó que va acatar el requeriment, hissant de nou la bandera uns quants dies abans de l'esgotament del termini imposat. Per no parlar, també, del cas absolut que li fa aquest govern a les institucions del règim, com per exemple, a la Junta Electoral Central (JEC) acatant l'ordre de retirar els llaços grocs dels edificis públics, per posar un cas d'una llarga llista.

Considerem que el fet de no només no retirar la bandera espanyola hereva del franquisme sinó de posar-la encara més gran, en una festivitat tan assenyalada com és la Festa Major de la nostra ciutat, és faltar el respecte a les més de 10000 manresanes i manresans que van sortir al carrer el 20 de setembre contra les detencions de la guàrdia civil i a favor del referèndum d'autodeterminació, a les 26.000 manresanes i manresans que sota condicions brutals de repressió arreu del principat van posar el seu cos i el seu vot a favor d'una república catalana i a les més de 30.000 manresanes i manresans que a la vaga general del 3 d'octubre van dir prou a la repressió d'un estat espanyol feixista i autoritari.

Manresa no es pot permetre tenir una bandera imposada a sang i foc pel franquisme, legitimada pel règim del 78 i que sota la qual s'ha reprimit a les classes populars d'arreu dels Països Catalans. És per això que des de FEM Manresa exigim a l'Ajuntament que es retiri de manera immediata i amb caràcter permanent la bandera espanyola de l'edifici consistorial."

Arxivat a: FEM MANRESA  ROSER ALEGRE  LA BATZEGADA MANRESA   



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]