Millores a la calçades previstes per aquest estiu
Dimarts 13 d’agost s’actuarà en un tram de la Ctra. Pont de Vilomara, entre els carrers Sant Joan d’en Coll i el carrer Trieta. Dimecres 14 d’agost, els treballs es faran en un tram del carrer Viladordis, entre la Ctra. Pont de Vilomara i carrer Sant Cristòfol.
S'actuarà en 22 carrers fins al proper 7 de setembre.

MANRESA / Redaccció/ Montse Morera  
10/08/2019 13:54
L’Ajuntament de Manresa  Inicia dimarts de la setmana que ve els treballs del pla de xoc de l’espai urbà corresponent a aquest any 2019 i que tindrà una inversió global d’1 milió d’euros. La primera de les actuacions està adreçada a millorar les calçades de 22 vials de la ciutat, amb una superfície total de 15.805 m2 i una inversió de més de 430.000 euros. Posteriorment  és previst aprovar les propostes de millora de voreres i accessibilitat, i parcs infantils.

Les dues primeres actuacions tindran lloc els propers dies 13 i 14 d’agost a dos trams de la Ctra. Pont de Vilomara i del carrer Viladordis, treballs que tenen una durada prevista d’un dia i que generaran diverses afectacions de trànsit tant a la circulació de vehicles com als recorreguts del bus urbà, i que seran les següents:

Dimarts 13 d’agost
Carretera Pont de Vilomara entre el carrer Sant Joan d’en Coll i carrer Trieta (inclòs cruïlla)

Es tallarà al trànsit de vehicles la Ctra. Pont de Vilomara entre el carrer Sant Joan d’en Coll i el carrer Ignasi Domenec (antic carrer Lluís Argemí de Martí). Els vehicles que circulin per ctra. Pont de Vilomara es desviaran per carrer Sant Joan d’en Coll en direcció a carrer Gaudí.

El carrer Trieta es regularà  en cul de sac amb accés i sortida de vehicles per carrer Gaudí.

L’accés de vehicles al carrer Ignasi Domènec  i Ctra. Pont de Vilomara (entre els carrers Trieta i Arquitecte Montagut) es realitzarà pel carrer Foneria (invertit de sentit de circulació) des del carrer Gaudí.

El servei BUS MANRESA modificarà el seu recorregut en la línia L1 Balconada modificarà el seu recorregut d’acord als desviaments de trànsit establerts. Parades anul·lades: Foneria, Roger de Flor, Espai Jove Joan Amades i M. Aurèlia Capmany.

És previst que les afectacions en aquest vial durin 1 dia


Dimecres 14 d’agost

Carrer Viladordis entre Ctra. Pont de Vilomara i carrer Sant Cristòfol

Es tallarà al trànsit de vehicles el carrer Viladordis entre la Ctra. Pont de Vilomara i el carrer Sant Cristòfol.

Els vehicles que circulin per carrer Viladordis i Ctra Pont de Vilomara (provinents de centre ciutat) es desviaran per Ctra. pont de Vilomara en direcció a carrer Sant Blai.

Els vehicles que circulin per Ctra. Pont de Vilomara en direcció a carrer Viladordis es desviaran per carrer Roger de Flor.

El carrer Gaudí (tram entre carrers Sagrada Família i Viladordis) es regularà en cul de sac amb accés i sortida per carrer Sagrada Família.

El servei BUS MANRESA modificarà el seu recorregut en les línies L1 Balconada i L4 Font Valldaura i L8 Perimetral – Estacions, que desviaran el seu recorregut d’acord als desviaments de trànsit establerts. Parades anul·lades: Gaudí i Mercat sgda. Família (c. Gaudí).

L’àrea de recollida de residus (paper+vidre+envasos+rebuig+orgànica) del carrer Viladordis núm. 114, es traslladarà al mateix carrer davant el núm. 110 (extrem parada bus).

És previst que les afectacions en aquest vial durin 1 dia

S’actuarà en 22 carrers fins al 7 de setembre


Per a la tria del conjunt d'actuacions l'Ajuntament ha tingut en compte l’auditoria de l’espai urbà feta entre el 2015 i 2016, que va derivar en el pla de xoc dels anys 2017, 2018 i 2019, i, al mateix temps, les visites als barris fetes els darrers mesos, per detectar de primera mà quines són les necessitats, i també per tal també de territorialitzar les actuacions a nivell global de ciutat. 

En concret, els 22 carrers on s’actuarà fins al proper 7 de setembre són: Aneto, Armengou, Balconada, Cadí, Castellfollit, Circumval·lació, Creu Guixera, Dos de Maig, Font del Gat, Fra Jacint Coma i Galí, Josep Esteve, Narcís Monturiol, Països Catalans, Pere III, Pont de Vilomara, Riera Rajadell, Rosselló, Sant Jordi, Sant Llorenç de Brindisi, València, Viladordis i Xup. A banda d’aquests 22 emplaçaments inclosos dins el pla, també és previst fer dues actuacions més de millora d’asfaltat als carrers Forn i Bonsuccés.  

Totes les actuacions corresponen a espais de calçades, a excepció de la corresponent als recorreguts interiors del barri Pare Ignasi Puig, que suposen la millora d’un espai destinat als vianants, l’actuació a la Balconada –que preveu la pavimentació d’un espai de titularitat municipal com a aparcament provisional i la millora parcial de l’existent- i les actuacions als camins de Castellfollit i de la Riera de Rajadell –que corresponen a millores de la pavimentació de camins rurals-. En qualsevol cas, es tracta d’actuacions amb unes característiques comunes, ja que es plantegen amb un paviment flexible d’aglomerat.

Arxivat a: 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):
L'Ajuntament presenta el mapa "Manresa a peu!"
6 novembre, nova data de la beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins
Comencen els cursos d'alfabetització per a persones nouvingudes
Els certàmens solsonins del bolet i L’Ecològica es fusionen
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]