L'Ajuntament iniciarà el 13 d’agost els treballs de millora de la calçada de 22 carrers
Les actuacions començaran al carrer Viladordis i la Ctra. del Pont de Vilomara i s’allargaran fins al 7 de setembre. Afectaran a una superfície total de 15.805 m2 de diferents barris de la ciutat.
El regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili.

MANRESA / Redacció  
01/08/2019 12:08
L’Ajuntament de Manresa posarà en marxa el dimarts 13 d’agost, per tercer any consecutiu, el pla de xoc de millora de l’espai urbà, que significarà una inversió global d’un milió d’euros per aquest 2019. La primera de les actuacions està adreçada a millorar les calçades de 22 vials de la ciutat, amb una superfície total de 15.805 m2 i una inversió de més de 430.000 euros. Posteriorment  és previst aprovar les propostes de millora de voreres i accessibilitat, i parcs infantils per aquest 2019.

Els detalls de les actuacions i el calendari previst han estat presentats avui en roda de premsa pel regidor de Qualitat Urbana, Via Pública i Ciutat Intel·ligent de l’Ajuntament de Manresa, Josep Gili.

El regidor Gili ha anunciat que les obres arrencaran “el 13 d’agost amb la millora de la pavimentació de trams al carrer Viladordis i la carretera del Pont de Vilomara i s’allargaran fins al 7 de setembre, unes setmanes d’estiu en què la intensitat de trànsit és menor, amb l’objectiu de minimitzar les molèsties a la ciutadania i amb la voluntat de tenir-les enllestides perquè no afecti el retorn a les escoles”.

Per a la tria del conjunt d'actuacions l'Ajuntament ha tingut en compte l’auditoria de l’espai urbà feta entre el 2015 i 2016, que va derivar en el pla de xoc dels anys 2017, 2018 i 2019, i, al mateix temps, les visites als barris fetes els darrers mesos, per detectar de primera mà quines són les necessitats, i també per tal també de territorialitzar les actuacions a nivell global de ciutat.  El regidor ha recordat que durant aquests tres anys de pla de xoc, "s'haurà actuat en una superfície de més de 50.000 m2". 

En concret, els 22 carrers on s’actuarà són: Aneto, Armengou, Balconada, Cadí, Castellfollit, Circumval·lació, Creu Guixera, Dos de Maig, Font del Gat, Fra Jacint Coma i Galí, Josep Esteve, Narcís Monturiol, Països Catalans, Pere III, Pont de Vilomara, Riera Rajadell, Rosselló, Sant Jordi, Sant Llorenç de Brindisi, València, Viladordis i Xup. A banda d’aquests 22 emplaçaments inclosos dins el pla, també és previst fer dues actuacions més de millora d’asfaltat als carrers Forn i Bonsuccés.  

En aquest  plànol de situació podeu veure el conjunt d’actuacions previstes.


Totes les actuacions corresponen a espais de calçades, a excepció de la corresponent als recorreguts interiors del barri Pare Ignasi Puig, que suposen la millora d’un espai destinat als vianants, l’actuació a la Balconada –que preveu la pavimentació d’un espai de titularitat municipal com a aparcament provisional i la millora parcial de l’existent- i les actuacions als camins de Castellfollit i de la Riera de Rajadell –que corresponen a millores de la pavimentació de camins rurals-. En qualsevol cas, es tracta d’actuacions amb unes característiques comunes, ja que es plantegen amb un paviment flexible d’aglomerat.


Característiques i actuacions específiques en cada àmbit
Aquestes actuacions  de pavimentació estan adreçades a resoldre les irregularitats  acusades de la calçada, tant a conseqüència del seu desgast per l’ús com sobretot de l’obertura de rases per diferents serveis en els darrers anys.

Les intervencions es preveuen mantenint el tipus de paviment actual, consistent en un aglomerat asfàltic. En determinats casos, es preveu un sanejament del paviment. A l’actuació del carrer Aneto, per les seves especials característiques, el paviment es preveu de formigó. En cap cas no es preveu afectar la xarxa de clavegueram, més enllà de l’adaptació de determinades tapes de registre, ni l’enllumenat públic o altres xarxes de serveis. Pel que fa a la senyalització, només es preveu refer l’horitzontal (pintura) que resulti afectada per la intervenció.

Aneto. Es preveu l’actuació en dos àmbits. El primer se situa en l’enllaç amb el carrer Pirineu, mentre que el segon es localitza a la part del carrer situat a una cota més baixa. Ateses les característiques del paviment existent, de formigó, es proposa l’actuació mantenint aquest material.

Armengou. L’actuació planteja la millora de la pavimentació del carrer des del carrer Bruc fins al carrer Ginjoler. La proposta planteja el fresat del paviment actual de manera que es recuperi la rasant de la rigola existent.

Balconada. L’actuació se centra en la millora de l’aparcament pavimentat existent en dues zones molt concretes que es localitzen en els accessos a l’espai. La proposta també contempla la pavimentació de l’espai destinat a aparcament que es localitza al voltant de l’església. En aquest cas, es planteja la formació de la caixa de paviment, l’estesa de tot-u, la formació d’una xarxa de drenatge i el desenvolupament d’un paviment d’aglomerat asfàltic.

Cadí. Es preveu la millora de la pavimentació entre el passatge dels Rasos de Peguera i l’avinguda Joncadella. Aquest tram es correspon amb la parada d’autobús que presenta un estat molt deteriorat.

Castellfollit. L’actuació preveu la millora de la pavimentació de dos trams del camí de Castellfollit, molt deteriorats per l’acció de les arrels d’arbres propers.

Circumval·lació. L’actuació comprèn el tram comprès entre el carrer Circumval·lació –a l’alçada de l’edifici dels Sindicats– i el passeig de Pere III.

Creu Guixera. Es preveu la millora del paviment entre la carretera Santpedor i el carrer Llibertat.

Dos de Maig. Es preveu la intervenció en dos trams del carrer, un situat a la cruïlla amb el carrer del Cos i l’altre localitzat entre Víctor Balaguer i la plaça del Mil·lenari.

Font del Gat. Es proposa la intervenció en el tram comprès entre el passatge del Ferrocarril i el carrer Aragó tant del carrer de la Font del Gat com del carrer Abat Oliba.

Fra Jacint Coma i Galí. Es preveu la millora de la pavimentació en dos trams del carrer situats entre Sant Cristòfol i Sabadell.

Josep Esteve. La proposta contempla l’acabament del carrer part del qual va ser objecte de millora l’any 2018.

Narcís Monturiol. Es proposa la nova pavimentació de la calçada d’accés al polígon industrial de Bufalvent.

Països Catalans. L’actuació proposa la intervenció en els dos trams de la rotonda més a malmesos situats a l’accés a l’avinguda dels Països Catalans i al tram en direcció al polígon industrial de Bufalvent.

Passeig de Pere III. La proposta planteja la millora l’actuació en tres zones, dues de les quals a l’entorn de la plaça Onze de Setembre, mentre que la tercera se situa en el tram de baixada situat a l’entorn de la cruïlla amb el carrer Sèquia.

Carretera del Pont de Vilomara. La proposta preveu la millora de la pavimentació del tram del vial comprès entre Sant Joan d’en Coll i Trieta.

Riera Rajadell. La proposta planteja la millora del paviment del camí de la Riera de Rajadell en diferents trams compresos entre el Xup i el camí de Castellfollit.

Rosselló. Es planteja la pavimentació del carrer entre Sant Ramon i Cerdanya. La proposta també contempla la millora del paviment del tram inicial d’aquest darrer carrer.

Sant Jordi. La proposta preveu la millora de la pavimentació de la plaça en dos àmbits, l’un situat a l’entorn del carrer Joan Jorba i l’altre a l’entorn del carrer Bilbao.

Sant Llorenç de Bríndisi. L’actuació proposa la intervenció en la pavimentació del tram de carrer comprès entre Roger de Flor i Sardana

València. L’actuació proposa la millora de la pavimentació del carrer entre Major i Sarret i Arbós.

Viladordis. Es planteja la millora del paviment en el tram comprès entre la carretera del Pont de Vilomara i el carrer Sant Cristòfol.

Xup. La proposta preveu la millora de la pavimentació dels recorreguts interiors situats al sud de la plaça Joan Farrés.El 2017 i 2018 ja es va fer una inversió d’un milió d’euros anual 

Amb la voluntat de donar compliment al compromís del Pacte de Govern d'afrontar decididament la millora de l'espai públic, l’equip de govern de Manresa va decidir a inici de l’anterior mandat dur a terme una Auditoria de l’Espai Urbà, per determinar l’estat de la via pública.

Amb el resultat a la mà, l’any 2017 des de la regidoria de Qualitat Urbana ja va es destinar un milió d’euros per millorar calçades, voreres i altres elements de mobiliari urbà, treballs adreçats a aquells punts on l’auditoria recomanava la necessitat d’actuar-hi amb més urgència. Aquest pla de xoc va continuar el 2018, en què també es va fer un esforç per la millora de parcs infantils i es manté per a aquest 2019.

Arxivat a: 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):
L'Ajuntament presenta el mapa "Manresa a peu!"
6 novembre, nova data de la beatificació a Manresa dels tres màrtirs caputxins
Comencen els cursos d'alfabetització per a persones nouvingudes
Els certàmens solsonins del bolet i L’Ecològica es fusionen
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]