Acaba la Festa del Tomàquet del Bages, amb 1.000 kg de tomàquets venuts i un retorn econòmic per a la comarca de prop de 10.000 €
L’Ajuntament de Manresa valora molt positivament el desenvolupament del certamen, que es consolida com la festa de l’horta bagenca.
La despesa de la festa ha estat de 13.000 € i es calcula que el retorn econòmic a la comarca ha estat de d’uns 10.000 €.

MANRESA / Redaccció/ Montse Morera  
30/07/2019 15:01
La tercera edició de Festa del Tomàquet del Bages ha estat tot un èxit. La majoria dels actes realitzats entre els dies 22 i 27 de juliol han penjat el cartell de ple, i el mercat de productors ha estat molt concorregut, amb una corrua de visitants, que s’han acostat a la plaça Puigmercadal per comprar el producte estrella de l’horta bagenca.
 
La setmana va començar amb la Jornada inaugural “els secrets d’un bon pa amb tomàquet”, que va comptar amb la presència de 43 persones. La mateixa tarda de dilluns, 70 persones van fer una visita guiada a tres explotacions hortícoles de les partides de Mas d’en Pla i Mas Terrós. Un dels altres actes amb gran assistència de públic, va ser el showcooking a l’establiment Elde, que va exhaurir les places disponibles, amb 35 persones que van poder aprendre a fer les receptes de plats elaborats amb tomàquet, que posteriorment es van poder degustar al Sopar del Tomàquet, pel que es van vendre 160 tiquets, també el límit previst.  
 
Un altre dels actes interessants va ser la segona jornada agroecològica de la Catalunya Central, en la qual l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central va explicar algunes de les iniciatives de suport al desenvolupament agrari que s’estan duent a terme. Aquesta jornada va comptar amb la presència de 32 persones. El Pinxo Pote Tomaquer també va ser molt concorregut, amb 12 bars oferint tapes fetes a base de tomàquet als seus clients.
 
El mercat de dissabte va ser un dels plats forts de la festa, amb nou pagesos venent el seu producte més preuat. La plaça de Puigmercadal va rebre, durant tot el matí, d’una bon nombre de visitants que venien amb la intenció de comprar tomàquets. Els pagesos van atendre un total de 650 persones, i van vendre fins a 1.000 kg de tomàquets. Aquest any, també es van poder comprar formatges, el producte convidats de la festa, i llavors de tomàquet, proporcionades per l’Era (Espai de Recursos Agroecològics). La procedència dels visitants era majoritàriament de la ciutat de Manresa, però també es van atendre persones de la resta de la comarca, de comarques veïnes i d’altres poblacions catalanes com Reus, Lleida, Barcelona o Ripollet, entre altres.
 
Durant el mercat es va sortejar una cistella de productes del Bages, valorada en 65 €, que es va lliurar al guanyador el mateix dissabte.
 
L’animació va desplaçar-se també dins del mercat Puigmercadal, amb la degustació de tapes, vi i cervesa, pels quals es van vendre 577 tiquets. L’assistència al maridatge “Diferents textures de tomàquet amb formatge del Bages” va ser de 32 persones, i 24 infants van gaudir de tallers de cuina de tomàquets per a nens.
 
La despesa de la festa ha estat de 13.000 € i es calcula que el retorn econòmic a la comarca ha estat de d’uns 10.000 €. 
 
L’esdeveniment es planteja com un projecte integral de diversos sectors de la ciutat per la dinamització agrària, però també comercial, turística, i de restauració. Pretén donar a conèixer el producte de l’horta bagenca i els seus productors, així com generar xarxa entre els agents implicats.
 
La Festa està impulsada per l’Ajuntament de Manresa conjuntament amb MengemBages, Escola Agrària de Manresa, revista Proper, parc de la Sèquia, Alícia, Fundació Catalunya la Pedrera, Bages Impuls, Mercat Puigmercadal i Agrupació de Defensa Vegetal del Bages, amb el suport, entre d’altres, del Consell Comarcal del Bages.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El Tast de Jocs del CAE acull prop de 1.700 persones en la seva 14a edició
Les Portes Obertes a UManresa s'amplien per donar més opcions de conèixer la Universitat
Els projectes del Servei Educatiu del Kursaal amb 6 funcions de ‘Cantaxics’
Escollides les 90 persones per formar les meses electorals del 12-M
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]