Primàries Manresa presenta la seva llista electoral
La llista és defineix com a síntesi de l’independentisme de base i de les lluites locals
Presentació de la llista completa de Primàries Manresa a les eleccions municipals

POLÍTICA / Redacció  
02/05/2019 11:59

Aquest dimecres al matí Primàries Manresa ha presentat davant la premsa la seva llista completa a les eleccions municipals del 26 de maig. Arnau Padró, n.2 de la llista, ha estat l’encarregat de fer una introducció de com s’ha confeccionat la llista i què representa aquesta. Els principals candidats de la llista varen sortir de les primàries obertes a tota la ciutadania que es van dur a terme el mes de febrer. 233 manresans i manresanes van participar en l’elaboració de la llista escollint els candidats que preferien. Els primers llocs doncs segueixen escrupolosament el resultat d’aquella votació i els únics canvis han estat per complir amb la paritat que exigeix la llei electoral. La resta de la llista són persones vinculades al projecte de Primàries Manresa o proposades per l’assemblea d’aquest moviment.
 
Padró ha definit la llista com una síntesi de l’independentisme de base de la ciutat. Formada per persones que porten anys militant per la independència des de diferents organitzacions i partits. Persones que es s’han implicat en la consulta popular sobre la independència organitzada per Manresa Decideix l’abril del 2010, en l’organització del 9N i l’1O, en l’ANC des de diferents vessants, en la plataforma Sobirania Fiscal Bages o en els CDRs. Ara aquestes persones fan una passa endavant per lluitar per un ajuntament amb un govern disposat a implementar la independència.
 
D’altra banda, un segon element que defineix la llista és que està persones implicades en lluites locals per fer una Manresa millor. La presidenta de la plataforma No Més Morts a la C-55 amb una llarga lluita per la millora de les comunicacions amb l’àrea metropolitana n’és la número 3. Pere Vinyals, en el sisè lloc, té una àmplia trajectòria en la lluita veïnal. La llista de Primàries també és la única amb un representant que ve de la lluita animalista, en Josep Maria Llobet, situat a la novena posició, antic militant del PACMA, fa anys que treballa perquè Manresa sigui una ciutat que respecti els animals. En Jorge Pulido, president de la plataforma d’associacions d’immigrants de Manresa, en el número 11, també porta anys treballant per la integració dels nous catalans en la ciutat. La llista també compta amb diversos candidats vinculats al sector educatiu i de les AMPA, entre ells el seu cap de llista Marc Olivé.
 
Padró també ha volgut exposar que les primàries varen ser obertes a tots els ciutadans sense cap tipus d’exclusió, més enllà de ser residents al municipi. En aquest sentit l’Ewerton Medeiros, nascut al Brasil però que viu a Manresa des de ben petit, va poder participar del procés. Primàries Manresa era conscient del fet que la llei electoral no permet a ciutadans sense nacionalitat i els quals el seu país no té conveni amb Espanya de participar de les eleccions municipals. En aquest sentit la plataforma ha volgut fer una contundent denúncia amb les limitacions per motiu d’origen a l’hora de participar del sistema democràtic que imposa Espanya. La candidatura ha plantejat que en una Catalunya independent caldria eliminar aquest tipus de discriminació.
 
El cap de llista de Primàries Manresa, Marc Olivé, ha estat l’encarregat en la segona part de l’acte de presentar el lema de campanya que han escollit: “Per la independència Manresa és capital”. Aquest lema sintetitza molt bé els principals objectius de la candidatura. En primer lloc la independència com a eix central de la candidatura. «No hem vingut a repartir-nos les engrunes de l'autonomisme» ha destacat Olivé. En segon lloc Manresa com a prioritat, «la gestionarem per als manresans i des de Manresa» ha dit el candidat. I finalment la paraula capital la qual té un doble significat: «d'una banda el capital valuós que té cada ciutadà i de l'altra perquè creiem que Manresa ha de tornar a exercir de capital de comarca sense complexos».


La llista completa de candidats és la següent:
1.- Marc Olivé Valls. Diplomat en Ciències Empresarials, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses i ha cursat el Postgrau de Logística Integral. Professionalment acumula més de 22 anys d'experiència en l'empresa privada, en sectors agrari, metal·lúrgic, comercial i tecnològic. En l'àmbit del voluntariat i acció cívica, ha estat implicat a l'AMPA de l'escola pública Flama, de la que va ser president entre el 2008 i el 2012. Així mateix, va ser president de l'associació TIC3 d'empreses tecnològiques de la Catalunya Central del 2013 al 2016. En activisme polític, destaca la per la participació activa a la campanya de ManresaxSí al referèndum de l'1 d'octubre, i ha estat membre col·laborador del secretariat de l'ANC Manresa del febrer de 2018 al gener de 2019, posició que ha deixat per presentar-se a les Primàries Manresa.
 
2.- Arnau Padró Olivet. 32 anys. Enginyer en Informàtica i Màster en Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat. Des de fa vuit anys treballa en una empresa del sector tecnològic. Fou monitor del MIJAC de la Sagrada Família. Ha fet estades a Escòcia i Hong Kong. En l'àmbit polític l'any 2010 va formar part de l'organització Manresa Decideix amb l'objectiu de dur a terme una consulta popular sobre la Independència a la ciutat de Manresa. Ha militat a Solidaritat per la Independència des de la seva fundació ostentant diversos càrrecs comarcals i nacionals. Va participar de la candidatura municipal d'aquest partit el 2011 i de Millor Manresa a les eleccions municipals del 2015. Membre fundador de la plataforma comarcal Sobirania Fiscal Bages i del diari digital l'Unilateral. És soci de l'ANC.
 
3.- Fina Casals Font. Nascuda a Sallent, fa 31 anys que viu al barri de les Escodines, i fa 27 anys que treballa també a Manresa, en un despatx d'advocats. Estudis de Dret per la UOC. Sòcia de l'Ateneu Enciclopèdic popular, simpatitzant de l'ANC, membre de Constituents per la Ruptura i presidenta de la Plataforma Ciutadana No Més Morts a la C-55.
 
4.- Joan Gil Oliveras. 30 anys. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la UAB, Màster en Anàlisi de l'Entorn econòmic per la UOC i especialitzat en gestió rural per AGAUR-UAB i drets humans per la UB-Món 3-3/4 x 5/4. Al llarg dels darrers anys ha treballat en diverses posicions laborals de l'àmbit social i educatiu destacant la de tècnic municipal a l'Ajuntament de Manresa i tècnic al Parlament de Catalunya. Actualment és gestor d'una entitat del tercer sector de l'Hospitalet i professor de repàs a Manresa. Activista, portaveu i representant d'estudiants a la Universitat, col·laborador de Plataforma per la Llengua, impulsor del moviment d'indignats a la comarca, membre de Bages Decideix i voluntari de Manresa Decideix i Gràcia Decideix, membre de l'Escola de Pau i secretari d'ANJI Bages (joves de l'ANC). Va ser membre d'Ara o Mai i de la colla sardanista Dintre El Bosc (Perduts de Dintre El Bosc). En l'actualitat, continua sent dansaire de l'Esbart Manresà, col·labora amb Justícia i Pau i és membre de Constituents per la Ruptura (CxR). I condueix el programa de ràdio i Facebook Live Gintònic de Tarda a Ràdio Sallent.
 
5.- Rosa M. Hernàndez Costa. 52 anys. Va cursar els estudis de primària al Col·legi Sant Ignasi i el batxillerat i COU al Pius Font i Quer. Va treballar al Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Demarcació de la Catalunya Central, fins que a causa de problemes de salut, va deixar de treballar. La seva trajectòria política comença l'any 2013, quan s'inscriu a la sectorial de Veïns per la Independència i el 2014 fou nomenada vocal de la Catalunya Central. El mateix any es dóna d'alta de sòcia de l'ANC de la territorial de Manresa. És quan comença el seu interès per la política municipal i territorial catalana i el 2015 és escollida cap de llista de Millor Manresa.
 
6.- Pere Vinyals Ruiz. 1964, casat i amb un fill. FP electricitat, instal·lador electricista especialista, registre de telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, actualment cap de manteniment i fabricació d'una empresa de plàstics tècnics. Exdansaire i exdirectiu del Casal Cultural de Dansaires Manresans. Fundador, director i president de l'Esbart Dansaire Navarclí durant gairebé 18 anys. Exdirectiu de l'antiga Unió Esportiva Santa Clara, excap de manteniment i exdirectiu del Club Gimnàstic de Manresa, actualment exercint a la junta de l'Associació de Veïns de la Torre Santa Caterina. Des dels inicis dirigent de MoVeM "Moviment Veïnal Manresà" exercint com a president i número quatre a la candidatura a les eleccions municipals de l'any 2011. Número 2 de la coalició Millor Manresa 2015.
 
7.- Carles Chavarria Odena. Casat, pare de dos fills. És empresari del ram de la serralleria i té una petita empresa ubicada a Manresa des de fa 60 anys, dirigida conjuntament amb el seu fill, al qual li correspon la tercera generació familiar al capdavant. És coordinador territorial de Solidaritat per la Independència a la Catalunya Central.
 
8.- Olga Rodríguez Pérez. Nascuda el 1968 a Manresa. Auxiliar en puericultura per l'Escola Joviat. Té una llarga trajectòria en l'àmbit del comerç local. És militant de Solidaritat per la Independència des de l'any 2012.
 
9.- Josep Maria Llobet Jose. Nascut a Castelladral. Activista animalista, durant molts anys fou militant del PACMA. Soci i col·laborador de la Protectora "Aixopluc" de Manresa i anteriorment, fins a la fusió, de Progat.
 
10.- Marta Sánchez Valera. 45 anys. Mare de dos fills, viu amb la seva parella des de fa 17 anys. Va néixer a Manresa tot i que ha viscut arreu dels Països Catalans (Mallorca, Ponent i Catalunya Nord). És Enginyera Tècnic Agrícola i Enginyera Agrònoma per la UdL. Va iniciar la seva carrera professional en l'àmbit de la recerca com a tècnic de camp a l'IRTA (Institut de Recerca Agroalimentària), passant després a formar part d'Agroxarxa i posteriorment com a tècnic d'inspecció i control d'activitats a TÜV Rheinland. Des del 2016 torna a treballar en allò que és la seva passió, en contacte amb la pagesia i el territori, és tècnica al Bages a Agroxarxa, l'empresa de serveis de la Unió de Pagesos. Actualment és membre del CDR de Manresa.
 
11.- Jorge Pulido Álvarez. 61 anys. Casat i pare de tres fills. Nascut a Palmira, capital agrícola de Colòmbia. Tècnic en maquinàtia agrícola i autopropulsada per l'Instituto Técnico Nacional. Dibuixant arquitectònic per la Escuela de Dibujo Profesional. Estudis en seguretat ocupacional a la Seguridad Social Ministro del Evangelio. Va estudiar teologia a l'Asamblea de Dios de Colòmbia. Va treballar per les multinacionals Caterpillar i General Electric. President de l'Associación de colombians. Director i organitzador del mundial de futbol intercultural de Manresa des de fa 15 anys i fundador de l'entitat ‘Voz Informativa Deportiva (VID)' a l'estadi del Congost. Mestre de cerimònies de la Festa Intercultural que es duu a terme durant l'estiu a la plaça Sant Domènec des de fa 8 anys.
 
12.- Marta Padrós Santamaria. Estudiant d’educació social.24 anys. Nascuda a Manresa. Ex-coordinadora d’ANJI Bages i voluntària a l’Escola de la pau de la Comunitat de Sant Egidi durant 6 anys.
 
13.- Josep Gallardo Moreno.  52 anys. Casat. Pare d'una filla. Director de Lleure. Coordinador de serveis (gestor) de l'AMPA Escola la Sèquia. President de l'AMPA de l'Escola la Font durant 3 anys. President de la Fampa, 4 anys. Membre de la Junta del Consell Esportiu del Bages, durant 10 anys. Membre del Consell Escolar Municipal, en representació de la Fampa, 2 anys i dels Instituts de Manresa, 2 anys. Membre del Consell Escolar, en representació dels pares, de l'Institut Pius Font i Quer, 4 anys i vocal de la junta de l'Ampa Pius Font i Quer, 4 anys. Soci del Baxi Manresa. des de fa més de 20 anys.
 
14.- Maria Àngels Font. 53 anys. Casada amb dos fills. Viu al barri de la carretera de Santpedor. És graduada social.
 
15.- Ferran Parera Sansegundo. 38 anys. Llicenciat en sociologia i estudiant del màster en treball i polítiques socials. Tècnic d'ocupació i formador ocupacional. Continuador i hereu d'una botiga que té moltes dècades al centre històric de Manresa. No ha militat mai al sistema de partits polítics tancats. Qui el coneix sap que sempre l’hi ha interessat la política. És a Primàries Manresa perquè n'ha tingut l’oportunitat ja que en aquest moviment la política no es fa als despatxos; i perquè vol la independència i l'aprofundiment democràtic a la seva ciutat i al seu país.
 
16.- Jordi Peiró Vilaplana. Va néixer a Cullera (Ribera Baixa) al País Valencià. Va fer la carrera de Músic. L’any 91 va aprovar les oposicions per l’Orquestra Simfònica del Vallès i del 93-95 va estudiar a Graz (Àustria) un postgrau de música. Des de l’any 96 és professor de música de l’ensenyament secundari.És membre de l’ANC, Òmnium i del Consell x la República i participa en la comissió per fer la República Catalana-Adéu a l’IBEX35. Fou cap de meses el 9N al Peguera i membre de mesa l’1O.
 
17.- Montse Sala Perramon. 50 anys, casada i mare de 2 fills. Va estudiar a la Facultat de Dret de Barcelona. Treballa des de fa 30 anys al negoci familiar, una botiga de decoració de la llar, l'Orquídia, n’és la tercera generació i espera poder seguir allargant-la, cosa no gens fàcil, perquè el comerç local és una lluita constant. Fa teatre musical i canta al Cor de Teies de Santpedor. També forma part dels Geganters de Manresa i col·labora amb Xàldiga en el grup de SAC.
 
18.- Ignasi Huete López. 59 anys. Enginyer Tècnic Industrial. Nascut a Manresa, viu al barri de carretera Santpedor - La Parada. Casat i amb dos fills. El seu recorregut professional ha passat pel comerç, ensenyament i la indústria. Implicar-se en el projecte de Primàries Manresa, ha representat per a ell l'oportunitat de poder treballar, amb d'altres companyes i companys, en un projecte comú per millorar la ciutat i el país, prenent l'1O com a referencia.
 
19.- Rosa Santamaria Quintana. Mestressa de casa. 60 anys. Nascuda a Berga i resident a Manresa des de fa 30 anys. Grau mitjà d’administrativa.
 
20.- Josep Selga Brunet. 59 anys. Advocat i assessor. Ha sigut president de la Fundació Independència i Progrés (FIP). Fou militant d’ERC i actualment ho és de SI. Membre de l’ANC i de la plataforma Sobirania Fiscal Bages.
 
21.- Enric Medina Cortés. 63 anys. Diplomat en Direcció d’empreses per IESE i Màster en gestió d’empreses d’Arts Gràfiques per Tajamar. Consultor. Li agrada la filosofia, la història i la natura. Fa muntanya i va tant com pot en moto.
 
22.- Aina Rosell Hernàndez. 23 anys. Graduada en Estudis d'Àsia Oriental. Actualment treballa en una agència de viatges. Ha format part de l'ANJI Bages i ha decidit format part d'aquesta llista perquè opina que la independència ha de començar pels municipis.
 
23.- Maurici Santamaria Cots. Nascut a Manresa. 60 anys. Veí del barri de la Parada. Constructor/dissenyador. Membre d’Assemblea Nacional Catalana i de Sobirania Fiscal Bages. Creu fermament en la independència de Catalunya com a bé per a tots els catalans, sense perjudici als espanyols.
 
24.- Pilar Duocastella Selvas. Nascuda a Castelltallat. 1959. Resident a Manresa. Infermera. Treballa a Althaia. Escriptora . Ha publicat dues novel.les: Dona i cadira i El jardí dels hostes. De totes dues se n'han fet versions per al teatre. També ha participat en reculls col·lectius.
 
25.- Josep Maria Pintó. Enginyer químic. Petit empresari. Tècnic en medi ambient industrial. Membre del secretariat de l’ANC Manresa des de 2015.
 
26.- Jordi Grau Latre. Metge per l'Universitat Central de Barcelona l’any 1975. Especialista en Cirurgia Vascular per l'Hospital Clínic de Barcelona l’any 1982. Membre de l’ANC i de Solidaritat per la Independència des de la seva fundació.
 
27.- Cristina Puig Puig. 41 anys. Filla de Barcelona. Desde el 2003 viu a Manresa. És Fisioterapeuta especialitzada en Geriatria (de professió i vocació). Tot i que no formo part de cap entitat crec fermament amb la candidatura Primàries Manresa com a única alternativa  per la millora de la nostre ciutat.
 
28.- Ramon Cornet de Pedro. Nascut a Manresa el 14 de novembre de 1961, és Llicenciat en Belles Arts. Ha participat en exposicions de pintura, he exercit de crític d'art i professor de pintura.
Ha format de la Junta de Cine Club Manresa (1980-1997), i actualment forma part de la Junta del Centre Excursionista Montserrat, la Comissió d'Itineraris de l'Anella Verda i la Junta del Centre d'Estudis del Bages, entitat a través de la qual treballa en el projecte Tines urbanes de Manresa.
 
29.- Fina Forgas Puig. Nascuda a Barcelona el 1954. Viu a Manresa des del 1979. Ha treballat durant molts anys en l’àmbit del comerç i com a administrativa de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. Fou voluntària de Manresa Decideix i del 9N en una taula de votació. Ha col·laborat en algunes campanyes de l’ANC i és membre de SI. Independentista des de sempre. Va aprendre dels seus pares a estimar la terra, conèixer la seva història, himnes, cançons i la llengua parlada i escrita.
 
30.- Jordi Borràs Alabern. 42 anys, manresà de tota la vida. Professor de català, d'ençà d'aquest curs, d'institut. Soci d'entitats culturals de cada part dels Països Catalans, militant de diferents partits independentistes al llarg dels darrers anys.

31.- David Navarro del Paso. 51 anys. Informàtic de professió. Va militar a SI durant uns quants anys. Creu que Primàries Manresa és una alternativa a la vella i decadent política dels últims anys a la ciutat.
 

Arxivat a: 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Torna la calor de ple estiu a la Catalunya Central
Aigües de Manresa inicia obres per millorar la xarxa d'aigua i clavegueram de Manresa
Instal·lació de tres càmeres de vigilància forestal
El concert ‘Pla de Lluna al Camí Ignasià’ torna la nit del 13 de juliol
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]