Manresa vol difrondre les iniciatives i empreses de l’Economia Social i Solidària
Aquest és l'objectiu que persegueix l'Ajuntament de Manresa elaborant un catàleg i una app per fomentar el consum responsable i donar a conèixer establiments i organitzacions que operen sota criteris d'Economia Social i Solidària.
El catàleg es pot trobar a les oficines municipals, als locals de les iniciatives d’ESS i a centres cívics i biblioteques.

SOCIETAT / Redacció  
23/01/2019 10:26
L’objectiu és que el Mercat Social del Bages arribi a més persones per tal de fomentar el consum responsable. Per això s’ha agrupat en un sol suport, imprès i digital, els establiments i organitzacions que operen sota criteris d’Economia Social i Solidaria distribuïts per sectors (alimentació, tèxtil, turisme, tecnologia...)
El Bages és un territori amb una forta presència d’empreses i iniciatives de l’Economia Social i Solidària (ESS). Aquestes organitzacions, que combinen la rendibilitat econòmica amb la utilitat social, basen la seva activ itat en els principis de gestió democràtica i participativa, la orientació a les necessitats humanes (en lloc de la maximització dels beneficis econòmics) i el compromís amb la comunitat, la igualtat, el medi ambient i la transformació social.
Així, per tal de difondre el Mercat Social del Bages, l’Ajuntament de Manresa ha impulsat l’elaboració d’un catàleg (en format paper) i una aplicació per mòbils (app) que recullen un total de 48  propostes, establiments i organitzacions, agrupats per sectors: agricultura i ramaderia, alimentació, tèxtil i confecció, comerç, hosteleria, restauració i turisme, assessorament, edició, cultura i lleure, comunicació i TICs, educació, formació i recerca, finançament i moneda social, salut i cures, tecnologia i electrònica, logística i transport.
En aquest sentit, a més de donar a conèixer i ubicar les opcions d’ESS, també es llisten les empreses en les quals els usuaris poden confiar per satisfer les seves necessitats i disminuir les reticències que per desconeixement els ciutadans i ciutadanes puguin tenir envers aquest sistema econòmic.
Amb aquest acció l’Ajuntament de Manresa dona compliment a una moció aprovada pel ple per tal de difondre  i afavorir  les pràctiques d’Economia Social i Solidària.

El catàleg del Mercat Social del Bages
48 organitzacions que pertanyen a diferents sectors i que operen sota els criteris de l’Economia Social i Solidària (ESS) formen part d’aquest catàleg on s’hi recull una àmplia oferta de productes i serveis, des d’aliments (fruita, verdura, vins, olis, carn, pa...), a roba, oci i turisme, educació i formació i una gran varietat de serveis com assessorament, acció social, salut i cures, tecnologia i finances ètiques i un llarg etcètera.
El catàleg, que evidencia que les persones consumidores poden satisfer les seves necessitats dins l’ESS en gairebé tots els aspectes, es pot trobar a les oficines municipals, als locals de les iniciatives d’ESS i a centres cívics i biblioteques. També es pot descarregar aquí : http://essbages.cat/wp-content/uploads/2019/01/Catàleg-iniciatives-ESS-30-11-2018.pdf, o sol·licitar-lo a l’oficina del CEDEM (Palau Firal)

L’app pels més digitalitzats
Amb la mateixa finalitat, s’ha creat també l’aplicació per mòbils “ESSBages”. Un cop descarregada  s’hi pot localitzar i cercar les iniciatives en el mapa de la comarca. També es poden filtrar per les diferents categories: agricultura, alimentació, tèxtil, comerç, restauració i turisme, edició, cultura i lleure, comunicació, habitatge, indústria, mecànica, etc.
A més a més, hi ha un apartat on s’explica l’Economia Social i Solidària i els seus principis, i la secció Actualitat, on s’hi publiquen notícies relacionades.
L’avantatge que ofereix l’aplicació respecte el catàleg és que permet l’actualització constant, tant de les notícies, com de les pròpies empreses i iniciatives. De fet, gràcies a un nou estudi realitzat per la cooperativa l’Arada, s’hi incorporaran 60 organitzacions més que es considera que compleixen els criteris i pràctiques per ser englobades en l’Economia Social i Solidària.
L’aplicació està ja disponible, i es pot descarregar de forma gratuïta tant per dispositius Android com per IOS.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]