1.500 persones gaudeixen de la tercera edició dels Festivals Alta Segarra
Els Amics de les Arts van tancar a Calaf el festival estiuenc envoltats de 500 persones que van gaudir de la seva música i del seu encant dalt de l’escenari.
L’organització fa un balanç molt positiu d’aquesta edició i ja pensa en una nova programació que tindrà lloc en altres espais emblemàtics de l’Alta Segarra.

COMARQUES / Redacció  
03/08/2018 10:07
Aquest passat cap de setmana es va cloure la tercera edició dels Festivals Alta Segarra. Va ser a la plaça Gran de Calaf on van tenir lloc els concerts de Xarim Aresté, divendres, i Els Amics de les Arts, dissabte. El festival estiuenc ha tancat aquesta tercera edició amb un balanç molt positiu i és que s’ha assolit la xifra de 1.500 espectadors i 400 tastos gastronòmics servits. L’atractiu dels grups, l’encant de l’Alta Segarra i l’oferta gastronòmica de proximitat està fent créixer i consolidar, any rere any, aquesta proposta cultural que aposta per la música de qualitat i el territori.
 
Últims concerts
Amb la façana de l’església de Sant Jaume, el campanar i l’eclipsi de lluna com a magnífic teló de fons, Xarim Aresté va presentar divendres el seu darrer treball en solitari, Polinèsies. La contundència de la veu del cantant de Flix, una interpretació magistral a la guitarra i la força de la seva banda van entusiasmar al públic reunit a la plaça. Aresté va desplegar el seu carisma, no només com a músic, sinó també interpel·lant als espectadors i explicant històries personals i molt lligades a la seva terra.
 
Dissabte, gairebé 500 persones es van reunir a la plaça per posar el punt i final del festival amb un gran concert. Els Amics de les Arts van presentar el seu darrer disc d’estudi, Un estrany poder. Entre els assistents s’hi trobaven molts fans de la banda que van corejar totes les cançons.
 
Amb moltes dosis de bon humor, durant el concert, que es va allargar gairebé dues hores, la banda va intercalar les noves peces amb hits com “L’Home Que Treballa Fent de Gos”, “Lousiana o els camps de cotó i “4-3-3”. No hi va faltar “Jean-Luc”, un dels seus temes més coneguts que justament, tal i com van recordar, van estrenar a Calaf fa 9 anys en el concert de presentació del disc Bed&Breakfast i que des de llavors “hem tocat en tots i cada un dels nostres concerts”, van destacar.
 
Un excel·lent balanç
L’organització fa un balanç molt positiu d’aquesta tercera edició dels Festivals Alta Segarra i ja pensa en la programació de l’any vinent que tindrà lloc en nous espais emblemàtics de l’Alta Segarra. Més enllà de fer una proposta cultural -proposant sis concerts de gran qualitat com són Andrea Motis, Maria Arnal i Marcel Bagés, Tossudament Llach, La Folie, Xarim Aresté i Els Amics de les Arts- l’entitat organitzadora Àgora Alta Segarra ha aconseguit un dels principals objectius d’aquest festival estiuenc com és el de convertir-se en un nou pol d’atracció de visitants foranis cap a espais emblemàtics del territori. Alhora, està cohesionant l’Alta Segarra, reforçant els vincles entre els pobles i el treball en xarxa entre les organitzacions del territori. 
 
La manera d’aconseguir-ho és donant a conèixer i fent atractius els entorns on tenen lloc els concerts que enguany han estat l’església de Santa Maria del Priorat a Castellfollit de Riubregós, tot l’entorn de Pareres a Veciana i la plaça Gran de Calaf, on va néixer el famós mercat. Per això, aquest és un festival itinerant que preveu que cada any  es pugui redescobrir un nou indret. Així que, passat l’estiu, s’iniciaran contactes amb diferents administracions perquè l’any vinent es pugui celebrar la quarta edició en nous i atractius entorns.
 
Un altre gran pilar és la proposta gastronòmica. Enguany, el Grup Anifalac de Calaf ha servit gairebé 400 tastos amb productes Km zero de primera qualitat. En aquesta edició els comensals han pogut descobrir la botifarra de Cal Torrens, les hamburgueses de Xais Adoració, les melmelades de La Senalla, els formatges de Veciana i els pastissos de Núria Alemany. Tot plegat regat amb vins i caves del les Bodegues Maset, el celler del Festival.
 
Suport de les administracions
Per a l’entitat organitzadora ha estat fonamental el suport econòmic i logístic dels ajuntaments de Calaf, Castellfollit de Riubregós i Veciana, així com el de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. A més, ha comptat amb la implicació i patrocini de gairebé un centenar d’empreses del territori que han ajudat a fer realitat aquesta tercera edició del festival.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]