Aquest lloc web utilitza Cookies pròpies i de tercers d'anàlisis per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis, així com per a l'anàlisi de la seva navegació. Pot acceptar totes les cookies si prem el botó “Accepto” o configurar-les o rebutjar-les fent clic a “Política de Cookies“ L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu disc dur, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web.
El consum de productes d’alimentació ecològica creix un 14%
L’estudi de Kantar Worldpanel i Fundació Catalunya La Pedrera presentat aquest divendres a Món Sant Benet constata aquest increment del consum de productes d’alimentació ecològica
La sessió ha comptat amb la participació d’experts del sector.
Unes 250 persones han assistit a la II Jornada anual de productes d’alimentació ecològics de la Fundació Catalunya La Pedrera a Món Sant Benet. La sessió ha comptat amb la participació d’experts del sector. La inauguració ha anat a càrrec de la directora general, Marta Lacambra, que ha començat afirmant: "Hem d'imaginar un futur amb una Catalunya transformada: amb un paisatge cuidat, una alimentació de proximitat, pagesos que poden viure del seu treball i una comercialització justa".
Després de la inauguració, el fundador del moviment de l’Slow Food, Carlo Petrini, ha començat la seva intervenció assegurant que el sistema actual de producció alimentària és criminal i que cal canviar-lo. Ja que, com ha explicat durant la seva presentació, és el principal problema de salut mundial per malnutrició o hiperalimentació; és la primera causa del canvi climàtic –responsable del 34% de l’emissió de gasos, molt per sobre del sector del transport i del malbaratament de recursos, amb un consum del 75% de l’aigua per l’agricultura o la destrucció del 38% dels aliments produïts a escala mundial-; i també font de molts conflictes econòmics i polítics.
Com a conclusió a les seves reflexions sobre alimentació, Carlo Petrini ha assegurat que el nou sistema de producció d'aliments passa per crear un sistema de coproducció de proximitat, que connecti i uneixi els productors locals amb els consumidors locals.
Podeu llegir Estudi ‘Mitos y realidades sobre el consumo de ecológicos’ aquí.