L’ajuntament de Fonollosa aprova un pressupost de 2,1 milions d’euros pel 2018
El consistori va aprovar inicialment la proposta de pressupost presentada per l’equip de Govern municipal en el ple ordinari de 10 de gener. El pressupost ascendeix a un total de 2.095.016,42€ (89.000€ menys que el de l’any anterior), i es caracteritza per centrar-se en la despesa de serveis a les persones (el 29,12%), i les obres públiques i serveis (34,33%).
Imatge del poble de Fonollosa (FP) Foto de Ajuntament de Fonollosa

ACTUALITAT / Redacció  
13/01/2018 20:53
A nivell d’ingressos, el pressupost està marcat per una disminució dels impostos directes, ja que s’han congelat la majoria d’impostos per aquest any 2018. Per contra, incrementen els ingressos per transferències corrents i de capital (que són les aportacions d’altres administracions i les subvencions concedides).
 
Així, es mantenen els percentatges de despesa de les àrees d’acció social, educació, cultura i turisme, joventut i esports, i salut pública.
 
Les inversions reals ascendeixen a 580.000 € (subvencionades majoritàriament per la Diputació i la Generalitat) i contenen les següents actuacions:
Millores sanitaris i de qualitat a pous i dipòsits de la xarxa d’aigua municipal: 193.150 €
Rehabilitació del cor de l’església de les Torres de Fals: 150.000 €
Pavimentació camí entre Boixeda i Cal Màrius: 49.735 €
Pavimentació camí d’accés a Fals: 34.000 €
Arranjament paviment carrers Església i Santa Elena de Fonollosa: 47.575 €
Reparació cobertes Escola de Fonollosa: 53.223 €
Adequació Fàbrica i casa unifamiliar: 39.000 €
Altres inversions (maquinària, instal·lacions i estris; parcs i jardins; i mobiliari piscina): 12.700 €. 

Cal destacar que, a part de les actuacions pressupostades en aquesta anualitat, n’hi ha d’importants que se  n’ha iniciat la tramitació el 2017, que seran incorporades i executades el present, per valor de 427.000 € més, com són la rehabilitació de la piscina municipal, i la construcció de la sala polivalent municipal a Canet de Fals.
 
Finalment, hi ha un increment del 4% de la despesa en administració, governació, comunicació i transparència, principalment associada a la consolidació d’alguns llocs de treball fruit de la relació de llocs de treball aprovada l’any passat, i l’execució d’un programa de transparència.
 
En quant a l’estat del deute, aquest disminueix fins al 27% (quan el 2017 era del 32%).

Segons l'alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez: "La despesa en serveis a les persones i les inversions, com les millores en la xarxa d’aigua, camins i via pública, o la rehabilitació del cor de l’església de les Torres de Fals, centren les prioritats municipals pel present exercici.". "Les inversions són molt importants i nombroses, i s'han fet en un amb un gran esforç de bona gestió i de recerca de recursos externs, que ens ha permès congelar les taxes per aquest 2018, i disminuir el nivell d'endeutament".
 
El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern (Junts-ERC) i l’abstenció de CiU. Ara serà exposat al públic per un termini de 15 dies, i quedarà automàticament aprovat en cas de no presentar-se al·legacions.

Arxivat a: BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]