Sallent reprèn el projecte de la residència desplaçant l’edifici
L'Ajuntament ha modificat el planejament de la Fàbrica Vella, zona on s'ha de construir el futur equipament, per adaptar-lo a una normativa que prohibeix edificar en zones inundables
La zona de la Fàbrica Vella, amb el teatre de Cal Carrera a l’esquerra i part de l’estructura de la tèxtil a la dreta. Foto: Noemí Badrenas

SALLENT / Noemí Badrenas  
06/11/2017 17:10
El projecte de la residència de Sallent, que s’ha d’ubicar a la zona de la Fàbrica Vella, es podria reprendre de nou després de mesos aturat a causa d’un reial decret aprovat a final del 2016 que establia un nou mapa de les zones de flux preferent del riu Llobregat que impedia construir l’equipament tal com estava previst, malgrat que el consistori sallentí ja tenia tots els informes favorables de l’ACA per tirar endavant el projecte.

Ara, l’Ajuntament ha aprovat una modificació del planejament de la zona de la tèxtil que proposa enretirar l’edifici cap al carrer Camp de la Bota i cap al Pont de la Concòrdia. Així, es desplaçaria endins la part de la futura residència que tocava més al riu, considerada inundable. 

En aquest moment, l’equip de govern, després d’analitzar alternatives diverses d’ubicació, considera que "el millor lloc segueix sent la zona de la Fàbrica Vella, ja que el terreny és propietat municipal, compta amb una ubicació central a la població, i permet construir un equipament rodejat de zona verda per ús dels residents i del conjunt de la població".

Segons la regidora d’Urbanisme, Jordina Moltó, la modificació no implicaria perdre metres quadrats de construcció, sinó “només canviar l’estructura, que serà més quadrada i no tan allargada”. La nova proposta inclou també més zones verdes al voltant de l’edifici. Per a l’alcalde, David Saldoni,“aquesta tramitació serà més llarga, però permetrà esborrar la incertesa que s’ha intentat posar sobre aquest projecte”.

*Poden llegir totes les notícies relacionades aquí.

Arxivat a: NOVA RESIDÈNCIA SALLENT  FÀBRICA VELLA SALLENT  URBANISME 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'Ajuntament compra 8 habitatges d'un edifici del carrer del Cos que es destinaran a situacions d'emergència social
El consum d’aigua el 2020 augmenta 6 litres per habitant i dia respecte el 2019
Un taller debat com fer més atractiu viure i treballar a l’entorn rural del Bages
Peñarroya se'n va cedit al Palmer Alma Mediterránea de LEB Or
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]