Sant Fruitós rebaixa l'IBI un 4% i suprimeix la taxa dels guals
L’Ajuntament ha aprovat les ordenances fiscals i el pressupost per a l’any que ve; una altra de les mesures destacades és la reforma del camp de futbol per valor de 300.000 euros
Imatge d'arxiu d'un ple recent a l'Ajuntament de Sant Fruitós. Foto: AjSFB

ST. FRUITÓS / Noemí Badrenas  
03/11/2017 14:05
L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages ha aprovat les ordenances fiscals i el pressupost per al 2018. Un dels punts destacats és la supressió de la taxa de guals, de la qual quedaran exempts els ciutadans que ja disposen d’un gual i també els que el sol·licitin al llarg de l’any. De fet, la mesura forma part d’una campanya del consistori que té com a objectiu “que tots els veïns que vulguin un gual es donin d’alta i paguin la taxa; el que no pot ser és que uns quants paguin i altres no”, assenyala Xavier Racero, regidor de Serveis Econòmics.

La taxa és actualment de 22,5 euros. A partir del 2019, l’Ajuntament té la intenció de rebaixar el preu notòriament. “Com més gent pagui, més podrem reduir la taxa”, diu Racero. El que sí hauran de pagar els nous usuaris és la placa del gual, que costa 21 euros. Les noves ordenances també inclouen una rebaixa de l’IBI d’un 4%: és la tercera disminució des del 2015 (es va rebaixar aquell any i també el 2016; el 2017 va quedar congelada).

Les entrades del Teatre Casal Cultural, més barates
També en el camp de la cultura i per tal d’apropar-la a la ciutadania, les noves ordenances contemplen una rebaixa d’entre un 16 i un 30% en el cost de les entrades dels espectacles del Teatre Casal Cultural. Aquesta variable estarà condicionada al preu de cadascun dels muntatges, segons ha informat el consistori. A banda, l’Ajuntament ha aprovat també una rebaixa de la taxa relacionada amb la senyalització de les activitats comercials a la via pública, així com una nova ordenança per tal de gravar l’ús del sòl de via pública a les empreses explotadores de serveis de telefonia mòbil.

Es reformarà el camp de futbol
Una de les partides pressupostàries més elevades per al proper any es preveu per a la reforma del camp de futbol. L’Ajuntament destinarà més de 300.000 euros a millorar les instal·lacions esportives. A més, també s’adequaran els baixos del Nexe-Espai de Cultura per a acollir-hi un casal de joves; es construirà una rampa a la passera de la Rosaleda per complementar la funció de l’ascensor en cas que aquest s’espatlli —de fet, Racero admet que la instal·lació té un error de disseny que fa que, en ser tot de vidre, no funcioni a causa de les altes temperatures i s’avariï sovint—; es milloraran els camins d’accés a Sant Benet de Bages dins del projecte turístic del Geoparc; i també es condicionarà l’antic camí ral fins a la nova passera que s’ha de construir sobre la carretera C-16c, amb una partida d’uns 90.000 euros.

L’Ajuntament de Sant Fruitós vol destacar que en el nou pressupost “s’han pogut reduir considerablement les partides derivades del consum energètic fruit de l’aposta realitzada en els anteriors exercicis per la inversió en tecnologia led i l’adquisició de vehicles elèctrics”. En concret, asseguren fonts municipals, els darrers quatre anys s’ha reduït un 36,6% la previsió del pressupost per a subministraments, passant de 703.300 euros el 2015 a 445.865 euros pressupostats per al 2018. En aquesta línia, el govern fruitosenc té la voluntat d’instal·lar calderes de biomassa i plaques solars fotovoltaiques en diferents equipaments municipals l’any vinent.

Un pressupost de 200.000 euros menys
El pressupost aprovat per al 2018 ascendeix a més de deu milions d’euros. En concret, la xifra presentada se situa en 10.082.964,67 euros. Són 208.140,27 euros menys respecte l’exercici anterior. El regidor Xavier Racero detalla que el consistori ha perdut un gruix de subvencions de més de 300.000 euros, motiu pel qual s’ha hagut d’ajustar el pressupost a la baixa. L’Ajuntament destaca les noves partides destinades al programa de millora de mobilitat als barris (transport per a la gent gran), la renovació del web municipal o l’anàlisi d’ADN dels excrements dels gossos per tal de poder identificar els propietaris incívics, entre d’altres.
 

Arxivat a: ORDENANCES  PRESSUPOST SANT FRUITÓS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]