Sant Vicenç congela taxes i impostos per novè any
ERC, a l'oposició, vota en contra i demana una revisió dels valors cadastrals
Imatge d'arxiu d'un ple de Sant Vicenç de Castellet. Foto: A.P.

ST. VICENÇ / Redacció  
24/10/2017 19:43
L’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat les ordenances fiscals de l’any vinent, que "es mantenen congelades per novè any consecutiu", segons han informat fonts de l'equip de govern de CDC, que també han indicat que "es manté una política fiscal moderada".

D’aquesta manera, l’Impost de Béns i Immobles (IBI), l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) per a l'any 2018 es mantenen igual que aquest 2017. Pel que fa a l’IBI, la recaptació global de l’Ajuntament "serà la mateixa", tot i que hi haurà "alguns rebuts que tindran una lleugera modificació, tant a l’alça com a la baixa".

En aquesta ocasió, l’Ajuntament amplia les bonificacions de l’impost de circulació per als vehicles elèctrics i híbrids que fins ara eren del 10%. A partir de l’any vinent, els vehicles elèctrics tindran una bonificació del 50%, mentre que per als híbrids serà del 30%. Pel que fa a la taxa d’escombraries, es proposa passar del 15% de bonificació actual al 20% per a tots aquells veïns que completin una segona targeta amb les aportacions a la deixalleria municipal o bé a la deixalleria mòbil. 

Les noves taxes i impostos es van debatre en el darrer ple municipal i van tirar endavant amb els vots de CDC i del grup de l'oposició del PSC. Els altres dos partits de l'oposició, ERC i ICV, s'hi van posicionar en contra.

Adriana Delgado, cap de llista d'ERC, ha indicat que no hi van donar suport "perquè no s’han tingut en compte les peticions reiterades del grup d’Esquerra", com ara l'actualització dels valors cadastrals per al càlcul de l'IBI, l’estudi d’altres fonts impositives d'ingressos o la implementació de la tarificació social.

Pel que fa a l’IBI, tot i que ERC reconeix que s’han seguit recomanacions de la Direcció General del Cadastre, Delgado ha demanat que s'inicii la revisió cadastral, ja que l'última data del 2008. La republicana ha explicat que la revisió "pot comportar despeses i modificar l’impost, que en alguns casos pot suposar rebaixes, però en d’altres no, tal i com passa ara, però com a mínim es partiria de l’actualitat i obligaria l’Ajuntament a repensar noves fonts d’ingressos". Entre les propostes que fa ERC, hi ha "una taxa per a pisos desocupats propietat de bancs que no estan en el mercat de lloguer o fer pagar l’IBI a l’església per aquelles propietats que no estiguin destinades a culte".


 

Arxivat a: ORDENANCES  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]