La veu de l'oposició: un govern que recorda massa al PSC
La CUP i ICV afirmen que Sumem continua fent polítiques “de totxo”, mentre que el PDeCAT i ERC troben a faltar més diàleg en un govern que té minoria
L'abandó de l'antiga tèxtil Dresca és un dels temes que preocupen a l'oposició. Foto: C.O.

NAVARCLES / Carmina Oliveras  
04/09/2017 11:27
Navarcles viu un mandat atípic, amb només un grup en minoria al govern –Sumem, continuació del PSC– i quatre partits a l’oposició. Sobre el paper, el partit que lidera l’alcalde, Llorenç Ferrer, necessita establir acords per tirar endavant els projectes, però després de dos anys sembla que l’obertura no s’ha acabat de donar o no s’ha donat com l’oposició esperava. Maria Carme Alòs, cap de llista de CiU –que a Navarcles ja ha efectuat el canvi de nom a PDeCAT– opina que Sumem no busca la “sintonia política” i que, tot i la minoria, té “tics de majoria amb caràcter dictatorial”. Explica que “no els hi agrada ni donar explicacions ni que els fiscalitzin” i que hi ha acords de ple que l’alcalde no executa “perquè no són del seu grat” i, a més, ho deixa anar “textualment en els plens”, com va passar, per exemple, amb el rètol de Municipi per la Independència.

Per la seva banda, Aleix Solé (CUP), relata que Sumem no ha ofert renovació política i que “no ha comportat cap canvi significatiu respecte el vell PSC: Ni pressupostos participatius, ni audiències públiques, ni consells ciutadans amb poder de decisió real”. També diu que “l’acció de govern és erràtica, ja que no s’ha definit una política clara d’aliances”. Malgrat hi ha majoria d’esquerres, Sumem “ha preferit la geometria variable i ha arribat a molts acords amb el PDeCAT”. Reconeix valentia per exemple en la implantació del porta a porta, però diu que “el balanç és massa pobre per un govern que es defineix com a progressista” i que “el fil conductor continuen sent les grans obres”.

Un punt de vista similar té Josep Joan Roda (ICV), que opina que “es continuen fent polítiques d’herència amb totxo i ciment; grans obres i infraestructures que minven el dia a dia del poble, limitant el manteniment o aplaçant els petits problemes fins que passen a majors”. Roda assegura que al govern “li falta convenciment progressista tant en matèria fiscal com en polítiques d’aprofitament energètic i de municipalitzacions”. Per això, quan ens trobem a l’equador del mandat, ICV sent “una certa decepció” i percep “cansament i poca obertura al diàleg previ per part de l’equip de govern”, que continua, diu, amb “les mateixes polítiques i maneres de fer des de fa anys i anys”.

Encara en la mateixa línia, ERC assegura que en els dos anys no han pogut donar suport a cap dels pressupostos perquè “no s’arribava als mínims necessaris”, com ara la realització d’una auditoria energètica o la implantació de tarifes socials, relata Conxita Padró, que també es mostra crítica amb la darrera “puja dels preus l’aigua i del clavegueram”. Padró indica que sí que s’han assolit alguns objectius de caire més social i mediambiental –entre els més destacats el porta a porta– però com els altres grups d’esquerres, esperaven més. A més, la cap republicana indica que “la lentitud en l’execució i planificació de les actuacions” tampoc hi ajuda.

L'opinió de Maria Carme Alòs (CiU)
“Trobem a faltar manteniment. Falta llum a molts carrers i places i el poble està brut. La circulació es un caos i es canvia la direcció de carrers per tornar a l’origen al cap de poc temps. No hi ha política comercial ni industrial. El gual universal ha creat un embolic esperpèntic. No sabem què es farà a Casa Aguilar i Dresca acumula gairebé deu anys de deteriorament i ensurts”.

L'opinió d'Aleix Solé (CUP)
“Calen polítiques socials i culturals més ambicioses per afrontar problemàtiques com l’habitatge, el foment de la cultura i la identitat local, la revitalització del petit comerç, la renovació de les festes, la redistribució de la renda o l’abandó del barri vell. Apostem perquè lA’juntament compri la major part de terrenys de Dresca i ens oposem a la nova superfície comercial a la Planota”.

L'opinió de Josep Joan Roda (ICV)
“Les aportacions sembla que són escoltades, però després no es fan, i les que es fan es duen a terme en la mínima expressió, com els llums LED a carrers comercials o la millora en camins, fonts i jardins. Hi ha mocions aprovades que són d’obligat compliment però no s’executen. Veiem bé, però, la introducció de propostes pel petit comerç i pel medi ambient en les ordenances”.

L'opinió de Conxita Padró (ERC)
“Falta regenerar el barri vell des d’un punt de vista urbanístic, comercial i sobretot social. Cal revisar la mobilitat: no s’han abordat temes complexos de circulació i estacionament. I cal donar suport al ric teixit associatiu: hem detectat reticències en iniciatives de col·lectius no afins al govern, que no ha aclarit encara els paràmetres que es fan servir per subvencionar les entitats”.

*Més anàlisis de les oposicions municipals del Bages i Moianès, aquí.
*Poden llegir l'entrevista a l'alcalde (octubre 2016), Llorenç Ferrer, aquí.

 

Arxivat a: OPOSICIÓ MUNICIPAL  URBANISME DRESCA NAVARCLES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]