La Policia Local de Manresa fa perenne el seu llegat
L'alcalde inaugura la Sala 1866, a la Florinda, que acull una exposició històrica dels 150 anys del cos
Una cinquantena de persones ha visitat avui l'exposició permanent de la Policia Local a la nova Sala 1866. Foto: Noemí Badrenas

MANRESA / Noemí Badrenas  
30/08/2017 21:06
L’edifici de la Florinda de Manresa, seu de la Policia Local, té des d'aquest dimecres una sala creada exprés per acollir una exposició permanent dels 150 anys del cos. És la Sala 1866 i el seu nom correspon a l’any en què es va crear la policia manresana. L'ha inaugurat l’alcalde, Valentí Junyent, juntament amb el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Maria Sala, i el cap de la Policia Local, Jordi Mora, en un acte que ha servit per posar punt final a l’efemèride i al qual han assistit una cinquantena de persones, la majoria agents, familiars i representants de l’Ajuntament.

També s'ha presentat l’estàtua commemorativa del 150è aniversari, cedida per l’empresa Oliva Torras, que representa l’emblemàtica farola de Crist Rei i el guàrdia que s’hi posava sota per controlar el trànsit. “Imagineu-vos, llavors només hi havia un agent regulant el trànsit de tota la ciutat. Ara seria impensable”, ha comentat irònicament Mora, en un moment en què Manresa està immersa en obres i el paper de la policia és tan important perquè no es descontroli la circulació. Junyent, per la seva banda, ha agraït la feina del cos i ha assenyalat “la importància de valorar el què fa la policia per la ciutat, malgrat sembla que és més fàcil criticar”.

Després de destapar la placa commemorativa que hi ha a l’entrada de la sala, l’alcalde i la resta de presents hi han entrat per veure l’exposició que mostra l’evolució del cos durant aquests 150 anys i que ara romandrà perenne en aquest espai –ja s’havia instal·lat temporalment a la Plana de l’Om l’any passat, coincidint amb els actes de celebració de l’aniversari–. S’hi poden veure objectes curiosos com ara les divises i escarapel·les que portaven els primers agents, maniquís vestits amb uniformes originals, una reproducció en miniatura de tots els vehicles policials, el primer reglament del cos (manuscrit) o el butlletí utilitzat per posar multes a final del segle XIX.

Presideix l’exposició una maqueta a escala real de la Florinda feta pel caporal Francisco González, a la que no li falta ni un detall. La mostra estarà oberta a tothom a partir d'ara –també a grups escolars– i es podrà visitar en hores concertades.

Arxivat a: 150 ANYS POLICIA LOCAL MANRESA  SEGURETAT 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]