Es projecta ‘El meravellós regne de Papa Alaev’
La cinta mostra la història del patriarca d’una família de músics virtuosos del Tadjikistan
El Documental del Mes està coordinat per MEES i CineClub. Foto: Kursaal

CINEMA / Redacció  
05/07/2017 11:18
Dins del marc del cicle El Documental del Mes, coordinat per MEES i CineClub, es podrà veure aquest dijous, 6 de juliol, a les 8 del vespre a l’espai Plana de l’Om de Manresa, El meravellós regne de Papa Alaev, de Tal Barda & Noam Pinchas.

Papa Alaev és el patriarca d’una família de músics virtuosos del Tadjikistan. Carismàtic i divertit, ha liderat amb mà de ferro el grup musical The Alaev Family. Amb la caiguda de la Unió Soviètica, Papa Alaev va prendre la decisió unilateral de marxar del seu país natal i se’n va anar a viure a Israel amb tota la família. Fills i néts han conviscut sota un mateix sostre a Tel Aviv i el patriarca segueix exigint obediència en els seus mandats, des de decidir el menjar que es posa a taula fins a l’instrument que hauran de tocar. Als 81 anys, veu com els joves de la família es rebel·len contra la seva rigidesa. Un drama shakespearià amb una banda sonora vibrant.

Tal Barda (1983, Israel) va estudiar Cinema i Televisió a la Universitat de Tel Aviv i Història de l’Art a la Universitat de Tolosa. Ha dirigit i produït diverses pel·lícules documental, una de les més rellevants és A Heartbeat Away (2015), sobre la terrible experiència d’un pediatra i cardiòleg israelià a un hospital de Tanzània. Noam Pinchas (1974, Israel) va estudiar al North East College of Communications de Boston. Des del 2006 ha estat fent documentals basats en personatges divertits I carismàtics. L’any 2013 va coproduir, juntament amb Shirly Berkovitz, The Good Son, premiat a IDFA, pel·lícula inaugural del DocsBarcelona 2014 i distribuïda pel DocsBarcelona del Mes el març de 2015. The Wonderful Kingdom of Papa Alaev (El meravellós regne de Papa Alaev) és el seu últim documental.

Apropar el gènere
El Documental del Mes té com a objectiu acostar el gènere documental al màxim nombre d'espectadors possible i incrementar la presència del documental europeu a les pantalles cinematogràfiques. Amb aquesta finalitat, habitualment, el primer dijous de cada mes s’estrena una pel·lícula documental de qualitat, de temàtica i procedència diversa, a 40 ciutats de Catalunya, país Valencià, Illes Balears i resta de I'Estat Espanyol. Els documentals es projecten en versió original subtitulada en català a Catalunya, Alacant i les Illes Balears i en versió original subtitulada en castellà a la resta de l'Estat. La selecció de documentals la realitza un comitè de selecció de Paral·lel 40.

Arxivat a: PROGRAMACIÓ PLANA DE L'OM  PROGRAMCIÓ BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]