La Plataforma per la Rebaixa de l’IBI demana accelerar la competitivitat
Aposten per tirar endavant estratègies de cooperació amb visió comarcal
Representants de la plataforma per la rebaixa de l'IBI, aquest dijous. Foto: Catpress

MANRESA / Redacció  
13/10/2016 11:35
La Plataforma d’Entitats per la Rebaixa de l’IBI a Manresa, formada per una cinquantena d’entitats de la ciutat, ha fet públic aquest dijous el seu posicionament davant la propera aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament per a l’any 2017. La Plataforma recorda al consistori les peticions plantejades el 2014 i que no han estat ateses i insisteix en reclamar un IBI més just, eficient i social, que doni resposta a les necessitats de famílies i empreses de la ciutat i deixi de ser un obstacle per a la seva competitivitat. Aquest mateix dijous, en una altra roda de premsa per presentar les noves ordenances, el regidor Josep Maria Sala ha descartat aquesta possibilitat.
 
En aquest sentit, la plataforma aposta per tirar endavant noves estratègies que generin il·lusió i noves idees i "permetin trencar la dinàmica negativa i de retallades dels darrers anys". La cooperació entre municipis de la comarca, creant una àrea metropolitana del Bages liderada per Manresa, es planteja com una possible idea per fer front a la caiguda d’ingressos generada per la davallada demogràfica.
 
A la roda de premsa hi han participat representants d’algunes de les entitats membres de la Plataforma. Pere Casals, president de la Cambra de Comerç de Manresa, ha insistit en la demanda de rebaixar l’IBI un 5% anual, fins ajustar-lo als valors reals de mercat. Una petició, ha dit, “a la qual l’Ajuntament de Manresa no s’hi ha acostat encara”. També ha exposat una altra de les demandes de la plataforma, en el sentit que la tarifació social de l’IBI es faci en base a un salari mínim de 1.000 euros.
 
Enric Martí, president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, ha dit que “continuarem treballant perquè l’IBI s’apliqui d’una forma més justa que fins ara”. Jordi Carreras, secretari gerent de la Cambra de la Propietat Urbana de Manresa i el Bages, ha demanat “una actitud activa dels líders polítics”. Josep Alías, president del Gremi de Constructors, ha assegurat que “tenim idees i ganes de fer coses, però fins ara l’administració ens ha escoltat poc”.

Per la seva banda, el president de la delegació del Bages del Col·legi d’Arquitectes, Enric Massana, és qui ha llançat la proposta de crear una àrea administrativa que uneixi Manresa, Sant Fruitós i Sant Joan de Vilatorrada. Ha afirmat que “el que demanem ara és fer un pas endavant, ser proactius i obrir el debat a noves alternatives”.

Arxivat a: ORDENANCES 2017  ORDENANCES MANRESA  PLATAFORMA IBI MANRESA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]