L’Ajuntament de Manresa no sancionarà l’empresa de neteja pels abocaments de ferralla
S’atribueix la mala praxis a un treballador de la UTE que gestiona el servei; unes imatges demostraven que es donava material de rebuig a un particular
Els abocaments es feien cada nit a una camioneta aparcada davant l’escola Sant Ignasi. Foto: N.B.

MANRESA / Carmina Oliveras  
06/09/2016 11:35
L’Ajuntament de Manresa no emprendrà cap acció legal contra l’empresa que gestiona el servei de neteja per l’afer dels abocaments de ferralla a un particular. Segons fonts municipals, “s’ha optat per assegurar que aquesta pràctica es deixés de fer”. “El consistori va requerir a l’empresa que actués i aquesta va aturar de seguida la pràctica que feia un treballador. A l’Ajuntament li pertocava demanar a l’empresa que se solucionés el tema, i es va fer a l’instant. Més enllà d’això, no podem prendre mesures contra cap treballador, correspondria a l'empresa.”

Es tracta de l’UTE Sanejament Manresa, una unió temporal d’empreses formada per la bagenca Grup Soler i per Fomento de Construcciones y Contratas. Les mateixes fonts han explicat que el consistori ha avaluat la prestació de tot el servei que ofereix l’UTE i que ha constatat que “funciona correctament”, de manera que donen el cas “per tancat”.

Tal com va explicar aquest diari, unes imatges enregistrades per uns veïns de la zona del col·legi públic Sant Ignasi de Manresa –entre el barri de plaça Catalunya i la Mion– van posar al descobert que el servei de neteja municipal abocava cada nit tot tipus de ferralla a la camioneta d’un particular, una pràctica no permesa i que l’Ajuntament va assegurar que desconeixia.

Mesos d’abocaments
Els vídeos, enregistrats en nits diferents, mostraven com cada dia, pels volts de quarts de dues de la nit, un vehicle municipal –amb el logotip de l’Ajuntament de Manresa i amb el característic llum taronja– arribava a la zona i estacionava sense aturar el motor.

Tot seguit, l’operari baixava i descarregava material divers –com ara tubs, trossos de ferro i cadires metàl·liques trencades– a una camioneta que era permanentment aparcada davant el col·legi Sant Ignasi, al carrer Mestre Albagés, i que pertanyeria a una família que viu a l’antic bloc de mestres –ara destinats a famílies de serveis socials– que es dedicaria a la venda de ferralla. Algun cop l’abocament de material s’havia portat a cap fins i tot dos cops per jornada.

Segons expliquen diversos veïns de la zona i segons va poder verificar aquest diari, es tractava d’una pràctica habitual que feia almenys dos mesos que durava.

Arxivat a:



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]