3a Assemblea Unió de Pagesos a Mataró-Pla treball 2024-Homenatge Pep Riera
El sindicat ha celebrat la 3a Assemblea Nacional a Mataró, on ha fixat les prioritats del Pla de treball per a aquest any, i a la tarda homenatjarà Pep Riera, coordinador nacional d'Unió de Pagesos des del 1978 fins al 2000.
3a Assemblea Unió de Pagesos a Mataró-Pla treball 2024-Homenatge Pep Riera.

MEDI AMBIENT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
28/01/2024 12:56
L'Assemblea, màxim òrgan del sindicat entre congressos, ha reunit més de 100 delegats d'arreu de les comarques de Catalunya, A l'agenda dels primers mesos del sindicat també destaca el treball per assolir una gestió eficient de la fauna salvatge que eviti els danys devastadors a l'agricultura i la ramaderia dels últims anys, amb la proposta d'una nova llei de gestió de fauna a Catalunya. Unió de Pagesos reitera la necessitat de fer efectiva l'emergència cinegètica al territori per les sobrepoblacions d'espècies i que l'Administració garanteixi les indemnitzacions a la pagesia, amb un sistema àgil de peritatge i no arbitrari.
 
El sindicat posarà igualment l'accent en el desplegament i l'aplicació de la Llei dels espais agraris pel que fa a les afectacions agràries de projectes, normes urbanístiques i planificació territorial, a més de la compatibilització de la protecció de la xarxa Natura 2000 amb la possibilitat de regar els cultius o la instal·lació de parcs solars d'acord amb els models defensats pel sindicat. La lluita perquè els costos de producció siguin assumibles per a la pagesia, després de l'augment desproporcionat dels últims anys, agreujat per la guerra d'Ucraïna, és un altre repte d'Unió de Pagesos per al 2024, a través de mesures fiscals i ajuts. De la mateixa manera, cal vetllar perquè les noves estratègies europees no impliquin més encariment a les explotacions amb les condicions ambientals, i que comptin amb les­ mesures necessàries per a l'adaptació. També cal aconseguir un mercat just, transparent i equitatiu, amb la inclusió de tots els sectors productius en l'Observatori de preus agroalimentaris.
 
El sindicat també s'ha compromès a continuar treballant per una Política Agrària Comuna (PAC) que beneficiï la pagesia catalana, amb la priorització de la figura d'agricultor actiu, així com per al desplegament del Pla Nacional per a la incorporació de joves i per a un projecte d'assegurances agràries que inclogui els riscos climàtics i els de mercat, entre altres qüestions recollides al Pla de treball aprovat. D'altra banda, el sindicat ha organitzat aquesta tarda, a l'Hotel URH Ciutat de Mataró, l'acte d'homenatge d'Unió de Pagesos a Pep Riera, coordinador nacional del sindicat des del 1978 fins al 2000. Hi han intervingut Joan Caball, coordinador nacional d'Unió de Pagesos i diversos sindicalistes que van compartir anys de lluita amb ell a favor de la pagesia.

Arxivat a: UNIO DE PAGESOS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'acte de Junts omple la Plana de l'Om de Manresa
Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc (C-37z), a Manresa
La Fira Playmobil arriba a Sant Fruitós
La coral del bosc, un llibre infantil musicalitzat
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]