El consistori solsoní es dota d’un codi ètic
El text s’aprova amb el suport de tots els grups, llevat d’ApS-CUP, que el considera “poc ambiciós”.
El consistori solsoní es dota d’un codi ètic.

SOLSONÈS / Redaccio/ Sergi Vazquez  
31/03/2021 17:09
L’exemplaritat en l’exercici del càrrec, la igualtat de tracte de totes les persones, la imparcialitat, la transparència i l’objectiu de satisfer l’interès públic general són alguns dels principis bàsics que recull el codi de conducta dels alts càrrecs aprovat pel Ple municipal de Solsona. Aquesta normativa, elaborada per la Xarxa de Governs Transparents de Catalunya, té el suport de tots els grups municipals, llevat d’ApS-CUP, que es va abstenir en la votació en considerar-la insuficient.

“Volem fer un pas més cap al compliment de la Llei de transparència establint un conjunt de principis ètics que han de guiar els alts càrrecs de l’Ajuntament i de principis del bon govern”, va destacar en el plenari el regidor de Transparència i Participació, Joan Parcerisa. Així, aquest codi, que es pot consultar aquí, recull, d’una banda, obligacions ètiques com el respecte als drets fonamentals i les llibertats públiques, la integritat i exemplaritat com a criteris essencials, la igualtat de tracte o la imparcialitat i la responsabilitat. De l’altra, recorda que tot bon govern ha de buscar la satisfacció de l’interès públic general i la transparència i rendició de comptes, ha de facilitar mecanismes de participació amb tots els sectors socials de la ciutat, assegurar la qualitat dels serveis i impulsar una administració accessible, àgil i eficient.

Entre els compromisos dels membres de la corporació, hi ha l’objectivitat i la veracitat, la imparcialitat, la no acceptació de regals que no siguin de cortesia per raó del càrrec ni invitacions per a àpats o esdeveniments que no estiguin relacionats amb el paper institucional. En relació amb la ciutadania, els càrrecs electes es comprometen a proporcionar tota la informació derivada de les seves actuacions, mantenir la confidencialitat respecte de la informació obtinguda per raó del càrrec, facilitar la rendició de comptes i promoure el diàleg.   

Tant Junts per Solsona com el PSC van votar a favor d’aquest text per “l’exemplaritat pública i de transparència” que suposa. Per al portaveu de Junts, Marc Barbens, és positiu que la ciutadania tingui la tranquil·litat que se segueixen aquests protocols, tot i que també opina que alguns punts estan més pensats per a municipis de més de 10.000 habitants i no s’ajusten a la realitat de les dimensions de Solsona.

Per contra, la portaveu de la CUP, Pilar Viladrich, assegura que aquest codi de conducta ha despertat un debat important en el si de l’assemblea de la seva formació. “Ens sembla poc ambiciós el redactat, perquè es limita a transcriure la Llei de transparència i bon govern”. Els cupaires consideren que s’ha perdut una ocasió per adaptar la proposta i incloure-hi aspectes com les limitacions de mandats, càrrecs i sous.   

Arxivat a: SOLSONA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]