AMPANS fa balanç del primer any de pandèmia
L’entitat està abocant esforços per recuperar els nivells de contractació de persones amb discapacitat d’abans de la pandèmia, i en el que portem d’any ha contractat 29 persones.
AMPANS fa balanç del primer any de pandèmia.

SOCIETAT / Redacció/ Jordi Preñanosa  
14/03/2021 14:14
Un any després de l’esclat del Coronavirus, AMPANS fa balanç des d’una perspectiva més optimista, almenys pel que fa a l’impacte sanitari, amb la confiança que ha generat haver completat el procés de vacunació a les persones usuàries i professionals dels serveis residencials i llars.

Una de les preocupacions és que la vacuna arribi aviat a la resta de persones usuàries dels serveis de l’entitat per la vulnerabilitat a la que estan exposades arran de la situació de discapacitat i a la resta de professionals. Actualment, no hi ha cap positiu entre les persones usuàries i l’entitat no ha hagut de lamentar cap pèrdua de vida humana.

Amb més de 800 professionals i més de 2.300 persones ateses, l’entitat ha hagut d’accelerar reformes ja previstes per disposar d’espais per a confinaments, aules per atendre les noves ràtios imposades per la prevenció del coronavirus, espais habilitats com a noves habitacions,  i una zona de 400 m2  com a espai de rehabilitació per a persones positives que, per ara, no ha calgut utilitzar. Una remodelació que ha costat a l’entitat més de 250 mil euros, i 50 mil més en equips de protecció individual.

Entre els reptes més importants de l’entitat hi ha el sosteniment dels llocs de treball. La contractació de persones amb discapacitat va baixar un 50 per cent el 2020.  AMPANS vol donar la volta a la situació i en els dos primers mesos  de l’any ja ha contractat 29 persones amb discapacitat. AMPANS destaca que la crisi ha fet la societat més sensible a projectes com el que representa, per l’aportació de valor, la utilitat pública i la voluntat de resoldre els problemes dels ciutadans del territori. Només així s’entén que malgrat les dificultats del moment, alguns serveis laborals de l’entitat com el Garden, els supermercats, la formatgeria, el restaurant, els Serveis a la Indústria o la Neteja han crescut en relació als darrers anys i s’ha notat una onada de solidaritat.

La prioritat d’AMPANS d’aquest darrer any ha estat el coronavirus i això ha fet que aturés projectes que han de resoldre la llista d’espera de prop de 300 places residencials. La intenció, però, és recuperar aquests projectes i de fet, AMPANS preveu posar en marxa aquesta mateixa primavera  la residència infantil i escola de Sant Fruitós de Bages, per l’emergència social que representa aquest segment de la població infantil d’alta complexitat i que requereix un servei d’atenció molt especialitzat.

Arxivat a: COVID-19   AMPANS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]