Nou format del Gran Recapte d'aliments
El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments recaptats a Catalunya es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos.
Imatge del Gran Recapte de l'any 2019. Foto: Jordi Preñanosa

SOCIETAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
16/11/2020 09:09
La 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments se celebra fins  al 21 de novembre als establiments. I des d'aquest dilluns i fins  al 16 de desembre per al Gran Recapte on line. En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.

L'Emergència COVID-19

Des de la irrupció del COVID19, els Bancs dels Aliments han hagut d'actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

L'escenari de pandèmia COVID19 d’aquesta tardor sembla indicar que, l'emergència social derivada de l'emergència sanitària i la ralentització de l'activitat econòmica, comportarà que moltes persones tinguin dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques.

Com a exemple, el Banc dels Aliments de Barcelona ha distribuït al llarg del 2020 més de 11 milions de quilos d’aliments i 275 mil àpats cuinats que han arribat a 160 mil persones a través de 380 entitats receptores. El valor dels aliments distribuïts s’estima en uns 26 milions d'euros.

Arxivat a: GRAN RECAPTE  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]