Nou sector industrial a Cardona
La Comissió territorial d’urbanisme de la Catalunya Central ha emès un primer informe urbanístic, dins de la tramitació ambiental, sobre la modificació del planejament municipal de Cardona (Bages) per delimitar un nou sector industrial a la població.
Històricament, l’economia de Cardona s’ha centrat en l’activitat minera.

CARDONA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
11/08/2020 12:49
Així, fruit d’un conveni signat entre l’Ajuntament de Cardona i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), es proposa delimitar el sector anomenat La Cort II, amb una superfície de 24,5 hectàrees, que donaria continuïtat al sector industrial La Cort, ja desenvolupat i pràcticament sense sòl lliure. El nou sector se situaria a la banda nord de la carretera C-55, just davant de La Cort, en uns terrenys força planers.

L’objectiu és oferir un nou sector econòmic que permeti el desenvolupament de Cardona a partir de la consolidació del teixit industrial enclavat a la població i la creació de sòl perquè es puguin implantar noves activitats.

Històricament, l’economia de Cardona s’ha centrat en l’activitat minera. No obstant, el tancament de la mina als anys 90 i, posteriorment, el tancament de la planta de producció de clor l’any 2018 han provocat la reducció de l’activitat econòmica i, consegüentment, de la població.

No obstant, el sector industrial de La Cort ha anat generant un nou teixit industrial de menor escala i molt més lligat al territori, que necessita nous sòls per a la seva ampliació, el que impulsaria la generació d’activitat econòmica al municipi. La delimitació del sector La Cort II vol donar resposta a aquesta necessitat.

Així, la Comissió d’urbanisme ha emès un primer informe favorable a la proposta, valorant la seva ubicació, en terrenys planers en continuïtat amb el sòl industrial existent i amb bona connexió a la xarxa viària, i la seva contribució a l’impuls de l’activitat econòmica a Cardona.

Arxivat a: CARDONA   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]