El Jardins de Llum participa en un intercanvi d’artistes amb cinc festivals més d’art efímer a l’espai públic
Ricardo Muñoz Izquierdo, artista provinent de la Mostra d’Art Urbà de Granollers, realitzarà una instal·lació a Manresa, mentre que Josep Fernàndez Margalef, arquitecte provinent del Jardins de Llum, serà acollit pel festival Insòlit de Palma de Mallorca.
Jardins de Llum és un itinerari d’art que es desenvolupa en el marc de la Festa de la Llum de Manresa.

CERTÀMENS / Redacció  
03/08/2020 22:28
El festival A Cel Obert de Tortosa; el Festival des Architectures Vives de Montpellier; l’Insòlit de Palma de Mallorca; el Jardins de Llum de Manresa, el Lluèrnia d’Olot i la Mostra d’Art Urbà de Granollers són els sis festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic participants en el Transefímers MED, un projecte liderat per la Xarxa Transversal amb al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019.

Una de les accions clau d’aquest projecte és la creació i difusió d’obres artístiques. A través del concurs que s’ha convocat, s’ha escollit un artista provinent de cadascun dels festivals perquè realitzi una instal·lació totalment nova que s’ajusti a les característiques i temàtica del festival d’acollida. L’intercanvi preveu també que l’artista acollit per cada festival estigui a la localitat durant els dies previs a la celebració de l’esdeveniment i porti a terme tallers de cocreació amb col·lectius locals (que poden tenir molts formats, tallers, col·laboracions, formació, xerrades, etc.) per tal d’involucrar la ciutadania en el procés de creació artística.

A la convocatòria oberta podien concórrer artistes participants en les dues darreres edicions dels festivals. De totes les propostes presentades al concurs, els escollits per a l’intercanvi han estat (ordenats per calendari de celebració dels festivals d’acollida):

- Equip B.O., format per Joan Bardy i Jean Orliac. Equip d'arquitectes provinent de l’A Cel Obert. Serà acollit pel festival Lluèrnia l’octubre/novembre de 2020.

- Ricardo Muñoz Izquierdo. Artista provinent de la MAU. Serà acollit pel festival Jardins de Llum el febrer de 2021.

- Muro Atelier. Equip d’arquitectes provinent del FAV. Serà acollit pel festival MAU el maig de 2021. 

- Sp25 Arquitectura + Atelier 4. Equip d’arquitectes provinent del Lluèrnia. Serà acollit pel festival FAV el juny de 2021.

- Josep Fernàndez Margalef. Arquitecte provinent del festival Jardins de Llum. Serà acollit pel festival Insòlit el juliol de 2021.

- Bouza del Aguila. Equip d’arquitectes provinets del festival Insòlit. Serà acollit pel festival A Cel Obert l’ocubre de 2021.

Durant els propers mesos s’iniciarà un intens contacte entre els artistes escollits i els festivals d’acollida per tal de planificar la instal·lació artística, així com els tallers de treball amb col·lectius locals. Tot plegat veurà la llum durant la celebració dels festivals i sumarà creativitat transfronterera a les programacions d’aquests esdeveniments.

Els sis festivals són certàmens que amb identitat, temàtica i personalitat pròpia i ben diferenciada busquen amb aquest projecte punts per la trobada, la col·laboració i l’intercanvi.  Tots aquests festivals cerquen revaloritzar el patrimoni cultural a través de la creació contemporània. El projecte és una aposta per l’art contemporani i promou la seva  presència arreu del territori.

Treballant conjuntament en aquest projecte els festivals participants volen potenciar els objectius que els són comuns: la revalorització  del patrimoni cultural a través de la creació contemporània, generar formes de viure i relacionar-se amb l’art menys estructurades, més properes i accessibles a tot tipus de públics i ser motors culturals, socials i econòmics del territori.


Un itinerari d’art i llum
Jardins de Llum és un itinerari d’art, de tres hores de durada, que es desenvolupa en el marc de la Festa de la Llum de Manresa de la mà de l’Ajuntament de Manresa, de la Taula de les Arts Visuals de la Catalunya Central (TAV-CC) i de l’Associació Misteriosa Llum.

Arxivat a: JARDINS DE LLUM  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):La 25a Festa de la Verema del Bages arrenca dijous i s’obre a tota la comarca amb una trentena d’actes que s’allargaran fins el 4 d’octubre
S'inicia un projecte pioner per a promoure la conservació de la fauna amenaçada del secà
Tres nous casos al Solsonès des de divendres
Sant Fruitós manté els parcs infantils oberts i demana fer-ne un ús responsable
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]