El Consell Comarcal valora positivament l’ampliació de la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa
La bonificació s’aplicarà a partir de l’1 de setembre vinent.
El model de vinyeta seria l’opció desitjada però mentre no es posi en marxa, s’exigia ampliar el sistema de bonificacions de forma immediata a totes les franges horàries els set dies de la setmana.

BAGES / Redaccio/ Sergi Vazquez  
23/07/2020 09:32
El Consell Comarcal del Bages valora positivament l’ampliació de la gratuïtat de la C-16 a la ronda de Manresa durant les 24 hores els dies feiners, que va aprovar ahir el Govern de la Generalitat de Catalunya. Això implica que, a partir de l’1 de setembre vinent, les persones usuàries de la C-16 en el tram Sant Vicenç/C-16 nord gaudiran d’una bonificació del 100% del cost del peatge de la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet durant les 24 hores de dilluns a divendres laborables. D’aquesta manera, s’amplia la bonificació existent, que s’aplicava durant les hores punta (de 7.00 h a 10.30 h i de 17.00 h a 21.00 h) dels dies no festius.
 
Malgrat tot, l’ens comarcal insisteix en el full de ruta traçat conjuntament a través de la declaració d’alcaldes i alcaldesses sobre mobilitat, que va ser refrendat per unanimitat al Consell. Aquesta declaració reclama que la C-16 esdevingui una veritable ronda de Manresa, bonificada en totes les hores i tots els dies de la setmana, per tal d’afavorir-ne l’ús i, d’aquesta manera, descongestionar la C-55 d’una manera efectiva. En aquest sentit, el model de vinyeta seria l’opció desitjada però mentre no es posi en marxa, s’exigia ampliar el sistema de bonificacions de forma immediata a totes les franges horàries els set dies de la setmana.
 
La declaració també feia referència al col·lapse de la C-55, especialment en el tram Manresa-Castellbell i el Vilar. És per això que reclamava l’execució del projecte de variant de Castellgalí elaborada pel Departament de Territori i Sostenibilitat com a necessitat més urgent fins arribar al desdoblament en la seva totalitat de Manresa a Castellbell.
 
Eloi Hernàndez, president del Consell d’Alcaldes del Bages, insisteix en què “reclamàvem descomptes les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana. Això és un primer pas, però cal ampliar l’abast dels descomptes del 50% fins a Rubí, que s’haurien d’aplicar totes les hores del dia”. A més, recorda que cal que el Govern tingui en compte als pressupostos per al 2021 totes aquestes inversions, sobretot la variant de Castellgalí que es va consensuar com a prioritària, i els enllaços de l’autopista amb el conjunt del territori.

Arxivat a: CONSELL COMARCAL DEL BAGES   C-16 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]