Rafa Martínez torna a casa
L'escorta de Santpedor jugarà al BAXI Manresa després de 12 temporades. Amb 38 anys i una trajectòria brillant retorna als seus orígens.
Rafa Martínez torna a casa.

BÀSQUET / Redacció  
09/07/2020 16:52
El fill pròdig torna a casa. Rafa Martínez jugarà al BAXI Manresa la propera temporada. Format a les categories inferiors de la Unió Manresana, debutant a l'ACB amb l'equip del Bages la temporada 1999-2000 i més tard sent el capità i home rècord del Valencia Basket, on va guanyar diversos títols continentals d'EuroCup i la Lliga Endesa de la temporada. 

Rafa Martínez Aguilera (nascut a Santpedor, el 3 de març del 1982) torna al BAXI Manresa després d'onze temporades al València Basket i la darrera al Bilbao. Amb els valencians va assolir récords del club en diverses categories d'anotació i es va endur fins a cinc títols: l'ACB del 2017, l'Eurocup el 2010, 2014 i 2019, i la Supercopa el 2017. Amb els bascos va completar un gran curs, tant a nivell personal (amb mitjanes de 8 punts i 7,5 de valoració en 21 minuts en pista) com d'equip, classificant-se per la Copa del Rei, la fase final de l'ACB i la Champions League. L'escorta d'1,90m es va formar a les categories inferiors del Paidos Sant Fruitós i del Bàsquet Manresa, on va arribar l'any 1999.   

Trajectòria de Rafa Martínez
1999-00 - Bàsquet Manresa (ACB)
2000-01 - CB Vic (EBA)
2001-03 - Valls (LEB-2)
2003-08 - Bàsquet Manresa (ACB, Copa del Rei i LEB Or)
2008-19 - València Basket (Lliga Endesa, Copa del Rei, Eurolliga i Eurocup)
2019-20 - Bilbao Basket (Lliga Endesa i Copa del Rei)

Palmarès de Rafa Martínez
2001-02 - Campió d'Espanya sub-20 amb el Bàsquet Manresa
2002 - Subcampió d'Europa sub-20 amb la selecció estatal
2005 - Bronze als Jocs del Mediterrani amb la selecció estatal
2006 - Campió de la Lliga Catalana LEB amb el Bàsquet Manresa
2007 - Campió de la LEB Or amb el Bàsquet Manresa
2010 - Campió de l'Eurocup amb el València Basket
2014 - Campió de l'Eurocup amb el València Basket
2017 - Campió de la Lliga Endesa amb el València Basket
2017 - Campió de la Supercopa amb el València Basket
2019 - Campió de l'Eurocup amb el València Basket

Arxivat a: BAXI MANRESA   BASQUET   ESPORTS   RAFA MARTÍNEZ 




 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Bages i Vallès s’uneixen per millorar les línies ferroviàries de Rodalies
El Jardins de Llum participa en un intercanvi d’artistes amb cinc festivals més d’art efímer a l’espai públic
El BAXI Manresa comença la pretemporada amb les revisions mèdiques
Velocitat sota control
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]