L’alcalde de Solsona anuncia noves mesures per evitar aglomeracions a la via pública
Entre d’altres, l’horari de tancament dels establiments de restauració s’avança a la una de la matinada els divendres i dissabtes.
L'alcalde de Solsona.

SOLSONÈS / Redacció  
12/06/2020 12:51
Des d’ara i fins que s’aixequi l’estat d’alarma,  l’horari de tancament de les activitats de restauració de Solsona s’avança per a tots els establiments a la una de la matinada els divendres i dissabtes –mitja hora abans la resta de dies. Aquesta és una de les mesures que ha fixat l’Ajuntament per mitjà de l’últim decret d’Alcaldia per evitar que es repeteixi la concentració de persones a la via pública que es va produir la matinada de diumenge passat al carrer del Castell. Ho explica l’alcalde, David Rodríguez, en un videocomunicat difós avui a les xarxes socials municipals (https://youtu.be/jMCIE50sxZI). 

El consistori ha constatat que el fet que l’horari de tancament de l’activitat no coincideixi amb el de les terrasses genera confusió tant als titulars dels establiments com als usuaris del servei. A més, s’ha evidenciat l’incompliment de les normes de distanciament físic i de l’ús de mascaretes a l’exterior de bars i restaurants amb terrassa.

Autocrítica

En el vídeo, el batlle qualifica els fets de “lamentables” i demana disculpes a tothom que s’hagi pogut sentir ofès, especialment a les famílies de les víctimes de la pandèmia. També fa autocrítica i admet que segurament “des de l’Ajuntament s’hauria pogut fer alguna cosa més” i ho atribueix al “comportament exemplar de la ciutadania durant tot aquest llarg període de temps”. “Crèiem que havíem de tractar la població com a ciutadania adulta i responsable”. Tot i això, admet que darrerament s’havia percebut “cert relaxament”.

Rodríguez afirma, a més, que no ha estat un únic establiment el que “s’estava relaxant en excés”, sinó que durant tot el dissabte a la tarda, per exemple, es van detectar episodis d’aglomeracions a diferents indrets del nucli antic. 

En qualsevol cas, el consistori es veu obligat a posar sobre el paper mesures per garantir l’ordre públic i la seguretat ciutadana, que es tradueixen en un decret i un ban d’Alcaldia, aquest darrer adreçat tant a la població com als titulars de bars i restaurants. A la ciutadania se li recorda que està prohibit consumir begudes alcohòliques a la via pública i que es és obligatori l’ús de mascareta quan no es poden mantenir les distàncies físiques de dos metres.

Quant als responsables d’establiments, se’ls obliga a respectar els aforaments autoritzats a l’interior i la terrassa i a penjar en un lloc visible un cartell informatiu sobre l’aforament i el nombre de taules i cadires autoritzats per ocupar la via pública. El ban deixa clar que “és responsabilitat del titular de l’establiment assegurar que no se supera l’aforament i vetllar perquè a l’entorn del local no es formin concentracions de persones. En el cas que no ho pugui evitar, ha de trucar de manera immediata a la Policia Local”.

La mateixa ordre estableix que és responsabilitat de l’establiment que la clientela no surti amb la beguda al carrer, si no està asseguda a la terrassa, tant a la fase 2 com a la 3 de desconfinament. Així mateix, es recorda que el personal ha de garantir la distància de seguretat i dur mascareta. L’incompliment del ban es considera una falta molt greu i, entre d’altres, pot suposar la “retirada immediata la llicència d’ocupació de la via pública per a terrassa”.   

David Rodríguez assevera que questes mesures de prevenció s’han d’adoptar “per respecte a tota la gent que ha fet bondat per no propagar el virus, per no tornar enrere i per solidaritat amb tothom”. El batlle garanteix amb contundència que “la Policia Local, juntament amb els Mossos d’Esquadra, vetllarem pel compliment d’aquestes mesures”. “I serem escrupolosament estrictes”, rebla. 

Informe policial enviat a Interior

Pel que fa a l’incident, amb una concentració de desenes de persones al carrer del Castell sense respectar les distàncies físiques ni dur mascareta, l’Ajuntament no ha establert cap sanció. La Policia Local va aixecar acta dels fets, que s’ha tramès als Mossos d’Esquadra perquè el Departament d’Interior obri diligències.

Arxivat a: SOLSONA   AGLOMERACIONS A LA VIA PÚBLICA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]