L'orgue de Cardona sonarà de nou pels difunts de la vila
A partir del proper 30 de maig, els dissabtes al vespre la parròquia de Cardona dedicarà setmanalment una missa a la memòria dels difunts de la vila, solemnitzada amb l'orgue restaurat.
En l'actualitat, el procés de reparació es troba ja en la seva darrera fase.

CARDONA / Redacció  
29/05/2020 16:34
Cardona ha estat un municipi durament castigat per la pandèmia de la Covid-19, amb un percentatge de difunts a l'entorn de 1% de la seva població. Per tal de poder acompanyar en el consol als seus familiars, la parròquia de Cardona celebrarà cada dissabte un ofici dedicat a la memòria dels finats fins a poder acomiadar-los a tots.
 
En el transcurs d'aquestes cerimònies sonarà de nou l'orgue del temple cardoní que, d'ençà de la tardor de 2018, s'ha sotmès a un complert procés de restauració finançat gràcies a l'aportació econòmica de nombrosos cardonins. La intervenció realitzada pel taller de Caius Mujal ha consistit, fonamentalment, en la desinsectació, consolidació d’elements i neteja superficial del mobiliari; la reparació dels contactes elèctrics de la consola; el trasllat de la consola a la nau lateral; la desinsectació i restauració de les esquerdes i forats dels tubs de fusta; la renovació de las membranes dels tubs; la reparació i soldadures dels tubs metàl·lics.
 
En l'actualitat, el procés de reparació es troba ja en la seva darrera fase, cosa que permet fer sonar una part dels registres de l'instrument. El proper dissabte, els seus tubs tornaran a omplir-se d'aire per dir adéu als cardonins traspassats els darrers mesos.

Arxivat a: CARDONA   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]