23 residents de medicina i d’infermeria finalitzen la seva residència a l’ICS Catalunya Central
Un total de 17 especialistes en medicina i de 6 en infermeria s’han format als centres d’atenció primària del territori.
Aquesta promoció serà la primera que finalitza després d’afrontar el major repte que ha tingut el sistema sanitari català en els darrers anys.

SANITAT / Redacció  
26/05/2020 22:29
Un total de 23 residents de medicina i infermeria han finalitzat el seu període de formació als centres docents de l’ICS a la Catalunya Central. Els especialistes en medicina han fet la seva residència a centres d’atenció primària de la Catalunya Central els darrers quatre anys. Per la seva part, els especialistes en infermeria han tingut un període de formació de dos anys. A partir d’ara, aquests professionals s’incorporen al sistema sanitari amb una formació que els ha permès adquirir els coneixements i les habilitats necessaris per desenvolupar la seva professió en els centres d’atenció primària del sistema de salut.

Actes de comiat La Unitat
Docent Multiprofessional d’Atenció Familiar i Comunitària Catalunya Central ha organitzat els actes de comiat de les promocions de medicina i infermeria que finalitzen el seu període de formació, mantenint les mesures de seguretat que requereix la situació d’emergència actual. Aquesta promoció serà la primera que finalitza després d’afrontar el major repte que ha tingut el sistema sanitari català en els darrers anys. Durant el període de pandèmia, la implicació d’aquests professionals ha estat clau perquè els serveis de salut hagin pogut fer front a les demandes que la COVID-19 ha provocat a l’atenció primària i als seus serveis d’urgències i, com a reforç, als hospitals del territori.

Formació conjunta
La formació d’especialistes es fa conjuntament amb els dispositius col·laboradors de la Unitat Docent: Servei d’Emergències Mèdiques, Salut Pública, Programa d'atenció domiciliària - Equip de suport (PADES) i Atenció Continuada d’Urgències Territorial, centres i serveis sociosanitaris i els hospitals de referència del territori: Hospital d’Igualada, Hospital Sant Joan de Déu de Manresa i Hospital Universitari de Vic.

La docència d’especialistes en ciències de la salut a la Catalunya Central fa una aposta important per la formació d’infermeria de família i comunitària. L’any 2020 ha estat designat per l’Organització Mundial de la Salut, juntament amb el Consell Internacional d’Infermeria, Any Internacional dels Professionals d’Infermeria i Llevadores en reconeixement a la tasca fonamental que aquests professionals realitzen dins del sistema de salut. El compromís de la Unitat Docent es demostra amb l’augment de l’oferta de places de formació en infermeria; de les quatre places de l’any 2014, fins a una oferta de vuit places aquest 2020. La tasca d’aquests professionals durant la pandèmia, i sobretot dels que ara finalitzen el seu període de formació, ha estat imprescindible en els centres d’atenció primària i hospitals de referència de la Catalunya Central. La Unitat Docent forma actualment un total de 94 especialistes, disposa de vuit equips d’atenció primària docents i de 53 tutors i tutores acreditats per a la formació d’especialistes.

Arxivat a: ICS CATALUNYA CENTRAL 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]