Manresa es prepara per l'inici de la desescalada
El pla de quatre fases aprovat pel govern de l’Estat també estableix que les activitats s’hauran de desenvolupar en condicions de seguretat, autoprotecció i distanciament social, i que els establiments hauran de ser periòdicament desinfectats i higienitzats.
Imatge d'arxiu del Passeig Pere III de Manresa, durant la crisi del Coronavirus. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / Redacció  
03/05/2020 15:46
El pla de la desescalada de l’actual situació de confinament, a causa de l’estat d’alarma decretat davant la crisi del coronavirus, entrarà en una nova fase aquest dilluns, 4 de maig, amb l’obertura d’establiments comercials amb cita prèvia per atendre clients individualment i també de bars i restaurants per vendre menjar per emportar.

D’aquesta forma, s’activarà un nou pas dins de l’anomenada fase 0 del pla aprovat pel govern de l’Estat el passat 28 d’abril en la qual també es permet, des d’avui dissabte, la sortida progressiva de la població per poder fer activitat física per grups d’edat i per franges horàries.

L’anomenat Pla de Transició cap a una nova normalitat està dividit en quatre fases i cada una tindrà una durada d’unes dues setmanes. Com que la propera setmana seria ja la segona de la fase 0, la previsió és que la fase I arrenqui l’11 de maig i que es vagi avançant de fase cada quize de dies fins a finals de juny. De tota manera, aquestes dates son orientatives perquè les decisions concretes del que es podrà fer en cada una de les fases i les dates exactes les determinaran les autoritats sanitàries en funció de quina sigui l’evolució de la pandèmia en cada territori.

El pla també estableix que les activitats permeses en cada fase s’hauran de desenvolupar en condicions de seguretat, autoprotecció i distanciament social, i que els establiments hauran de ser periòdicament desinfectats i higienitzats.

En qualsevol cas, independentment de les dates definitives i de les mesures concretes que es puguin aprovar en cada moment, aquestes serien les previsions inicials que estableix el pla a partir de dilluns, dia 4, per al comerç, la restauració i els hotels i allotjaments turístics.

FASE 0  (4 de maig)

Comerç
Obertura de locals i establiments amb cita prèvia per a l'atenció individual dels clients amb elements de protecció.
Horari preferent per a persones majors de 65 anys.
Quan el servei professional requereixi tenir contacte amb el client, serà obligatori l'ús de mesures de protecció com mascareta o guants.

Bars i restaurants
Obertura de restaurants i cafeteries amb lliurament per emportar. Sense consum en el local.

Hotels i allotjaments turístics
No es permet activitat hotelera llevat d'excepcions ja regulades.

FASE I

Comerç
Obertura generalitzada dels locals i establiments comercials que no estiguin en centres comercials, on només podran tenir activitat els que ja han estat oberts durant l'estat d'alarma.
Aforament limitat a l'30 i garantir la distància mínima de 2 metres entre clients.
Horari preferent per a persones majors de 65 anys.
Possibilitat de reobertura de mercats a l'aire lliure amb condicions de distanciament entre llocs, i limitació al 25% dels llocs habituals o augment de l’espai.


Bars i restaurants 
Obertura de terrasses: es limitarà a el 30% de les taules permeses en anys anteriors assegurant distàncies. Podrien tenir més taules respectant la proporció taules/ superfície amb un increment proporcional d'espai.

Hotels i allotjaments turístics
Obertura d’hotels sense utilització de zones comunes i amb restriccions, per exemple, en restauració, entre altres activitats. Desinfecció i reforç de normes de salut i higiene.

FASE II

Comerç
Obertura al públic dels centres comercials, prohibint la permanència a les zones comunes o recreatives.
Aforament limitat a l'40% i garantir una distància mínima de 2 metres entre clients
Horari preferent per a persones majors de 65 anys.
Possibilitat d’ampliar els mercats a l'aire lliure a 1/3 part dels habituals, o distància de separació similar amb augment d’espai.
Obertura dels centres educatius i de formació com autoescoles, acadèmies, etc. amb mesures de distanciament, higiene i protecció.


Bars i restaurants
Bars i restaurants podran fer servei a taula als locals amb garantia de separació entre clients en taula i entre taules, excepte discoteques i bars nocturns.
Limitació a 1/3 d'aforament. Només consum asseguts o per emportar, no de peu dret.
Obertura de zones comuns d'hotels limitades a 1/3 d'aforament excepte les zones de restaurants i cafeteries, que han de respectar les restriccions previstes per a aquest sector.

FASE III

Comerç

S'aixeca la prohibició d'utilització de les zones comunes i recreatives dels centres comercials.
Aforament limitat a l'50%. La distància de seguretat es mantindrà en 2 metres.
Possibilitat d’ampliar els mercats a l'aire lliure al 50% de les parades habituals, o distància de separació similar amb augment d’espai.

Bars i restaurants
Bars i restaurants podran ampliar l'aforament als locals a un màxim del 50% de la seva capacitat sempre que es garanteixi separació de clients.
Es permet gent de peu a la barra amb separació mínima de 1,5 metres entre els clients.
En terrasses: es limitarà a el 50% de les taules permeses en anys anteriors d'acord amb la llicència municipal. Podrien tenir més taules respectant la proporció taules/ superfície respectant la proporció taules / superfície del 50%.
Obertura de discoteques i bars nocturns amb aforament màxim de 1/3.


Hotels i allotjaments turístics
Obertura de zones comuns d'hotels limitades a 1/2 d'aforament excepte zones de restaurants i cafeteries, que tindran les restriccions ja previstes per a aquest sector.

Arxivat a: PLA DE DESESCALADA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]