Crida a la coresponsabilitat ciutadana en les sortides amb nens
Protecció Civil de la Generalitat, davant l’entrada en vigor des d'aquest diumenge de les noves condicions del confinament, que permeten la sortida diària durant 1 hora dels menors d’edat entre 0 i 13 anys, o el fet que els menors entre 14 i 17 anys puguin sortir pel temps imprescindible per realitzar tasques com comprar menjar o altres articles de primera necessitat, demana al a ciutadania coresponsabilitat de tots cap a tots per a que aquestes mesures no vagin en detriment de la lluita contra la propagació de la COVID-19.
Protecció Civil fa una crida a la coresponsabilitat ciutadana i recomana esglaonar la sortida dels menors al llarg del dia.

SOCIETAT / Redacció  
26/04/2020 11:29
En aquest sentit, el subdirector de Protecció Civil de la Generalitat, Sergio Delgado, ha recomanat aquesta tarda que el progenitor o tutor que surti demà amb els menors de fins a 13 anys, ho faci respectant unes franges horàries recomanades pel Govern de la Generalitat a través del comitè tècnic del Pla PROCICAT  per a que les sortides es facin de forma ordenada, evitant puntes de concentració de persones que vagin en detriment de les mesures de distanciament social per evitar la propagació.

En aquest sentit Protecció Civil de la Generalitat ha editat un document de preguntes freqüents adaptant la normativa estatal al dia a dia de les famílies per a que puguin saber què poden i què no poden fer a partir de demà pel que fa a les sortides de menors. El podeu trobar a l’enllaç: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/fases-de-confinament/#bloc2

A grans trets la regulació de l’Estat preveu que els menors de 0 a 13 anys puguin sortir:

Una hora al dia, fina a 1km de distància de casa seva, acompanyats d’un adult responsable (progenitor, tutor o persona a càrrec) per a passejar.
El BOE també preveu que en cas de necessitat puguin acompanyar els seus progenitors o tutors en alguna de les activitats permeses (compra d’aliments...).

Pel que fa als menors entre 14 i 17 anys:

Es considera que tenen autonomia per a realitzar les activitats que estaven permeses als adults (sortir a comprar aliments o articles bàsics...).

Les recomanacions que realitza la Generalitat a través del comitè tècnic del Pla PROCICAT  per a l’aplicació òptima d’aquestes primeres mesures són les següents:

Que en el cas dels menors de 0 a 6 anys s’opti preferentment per sortir entre les 11.00 i les 13.00 hores
Des dels 6 als 13 anys, s’opti preferentment per la franja entre les 16.00 a 18.00 hores.
En tots els casos, excepte els menors de 0 a 3 anys, es recomana l’ús de mascaretes o algun element que tapi boca i nas per part dels menors i de l’adult que els acompanya.
Bona higiene de mans abans i després de sortir al carrer.
Optar preferentment per les escales i deixar l’ascensor per aquells que ho necessitin (dificultats de moviment, ús de cotxets per a bebè...).
Ser escrupolós en mantenir la distància amb terceres persones amb les que ens puguem creuar.

Complir amb aquestes recomanacions permetrà una sortida esglaonada que eviti pics d’acumulació de famílies al carrer, així com ordenar franges horàries que quedin alliberades per al seu ús per part d’altres col·lectius en un futur.

Delgado ha insistit que “l’aplicació de les mesures vigents des de demà (inclòs) no suposa en cap cas passar a una situació de desconfinament. Continuem en confinament i l’espai públic està reservat a actuacions i moments concrets. L’objectiu de permetre les sortides és precisament el de dur a terme un millor confinament per part dels menors d’edat, de forma que es minimitzi l’impacte psicosocial del confinament perllongat en els menors”.Cal doncs, aplicar les mesures d’adaptació del confinament de forma responsable que permeti garantir que en un futur se’n podran aplicar d’altres, per exemple sobre la gent gran. Per això cal consolidar l’aconseguit i millorar-ho.

Arxivat a: 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):El mes de juliol de 2021 registra el descens de l’atur més important del darrer decenni
Sant Vicenç tindrà un espai tancat per a l’estacionament segur de bicicletes a l’estació de FGC
El BAXI Manresa comença la pretemporada 2021-2022
Sant Fruitós dóna suport al Col·lectiu de Recerca Històrica
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]