L’Ajuntament de Manresa amplia el termini de pagament dels tributs municipals
Arran de la crisi sanitària provocada pel coronavirus, l’Ajuntament de Manresa ha ampliat el termini de pagament dels tributs municipals, amb l’objectiu de donar més flexibilitat a la ciutadania. Per aquest motiu, el “Calendari del contribuent” s’ha modificat. Els tributs també es poden pagar de manera fraccionada amb una quota mensual fixa.
S'ha modificat el termini de pagament de tots els tributs municipals de venciment periòdic.

MANRESA / Redacció  
22/04/2020 10:45
L’Ajuntament de Manresa ofereix facilitats a la ciutadania per fer el pagament dels tributs municipals, tenint en compte l’actual situació de crisi sanitària provocada per la propagació del coronavirus. Així doncs, per oferir als contribuents unes condicions de pagament més còmodes en la situació actual, el consistori amplia el termini de pagament dels impostos que recapta.

El pagament de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), que finalitzava el proper dia 5 de maig, s’amplia fins al dia 24 de juliol. Així mateix, el termini de pagament de la taxa d’escombraries, que finalitzava el dia 4 de setembre, s’amplia fins al dia 25 de setembre, mentre que el de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE), que finalitzava el dia 5 de novembre, s’amplia fins al dia 18 de desembre. Igualment, el termini de pagament de les taxes industrials (que es cobren per les ocupacions d'algunes instal·lacions fixes que hi ha als establiments comercials, com aparadors, marquesines, rètols, focus, alarmes...) també passa del 5 de novembre al 18 de desembre.

A banda de l’ampliació dels terminis de pagament d’aquests tributs, l’Ajuntament ja va anunciar fa unes setmanes l’ampliació del termini de pagament de l’Impost sobre béns immobles de naturalesa urbana i rústica (IBI). En aquest cas el termini de pagament s’allarga fins al 21 d’agost.

Així, el termini de pagament de tots els tributs municipals de venciment periòdic, que són els que consten al document “Calendari del contribuent”, que s’envia a la ciutadania abans de l’inici de cada any, s’han modificat.Igualment, atesa la situació econòmica que estan patint algunes famílies i empreses a causa de l’actual crisi sanitària provocada pel Covid-19, es recorda a la ciutadania que, independentment dels terminis anteriors, els tributs relacionats anteriorment es poden pagar de forma fraccionada mitjançant una quota fixa mensual fins al mes de novembre, sempre que la quota mensual sigui superior a 20 euros. En cas contrari, la quota fixa mensual finalitzarà abans del mes de novembre. La quota fixa mensual es paga mitjançant domiciliació bancària i el càrrec en compte es realitza entre els dies 1 i 5 de cada mes.

Per acollir-se a aquesta forma de pagament, s’ha de sol·licitar abans que finalitzi el termini de pagament dels tributs afectats, per alguna de les vies següents:

A la web municipal a l’enllaç: https://www.manresa.cat/seu/menu/fitxa/831, amb firma digital o amb el codi de tramitació que consta al document “Calendari del contribuent” que es va enviar als contribuents a finals de 2019

Enviant un correu electrònic oat@ajmanresa.cat adjuntant el document “Calendari del contribuent” signant la part relativa a autoritzar la quota fixa mensual.

En cas de no disposar del document “Calendari del contribuent” o per obtenir més informació, podeu trucar al telèfon de l’Oficina d’Atenció Tributària, telèfon 93 878 24 43, en horari de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h, i dilluns de 16 a 18 h, o enviar un correu electrònic a oat@ajmanresa.cat.

Arxivat a: 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):L'Ajuntament de Manresa i Endesa signen la permuta que culmina el conveni signat el 2019 per transformar l'entorn de l'Anònima
El Montepio celebrarà la Festa de Sant Cristòfol però amb menys actes i vetllant per la seguretat
UManresa concreta en un pla de mesures com serà el curs acadèmic 2020-2021
La nova web de Manresa 2022 ja es troba en funcionament
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]