La Diputació de Barcelona vol sumar esforços i crea l’”Estratègia ZerO”
L’objectiu és dinamitzar el sector turístic de les comarques de Barcelona amb la suma d’idees i propostes del sector publicoprivat de cara a la promoció de l’oferta turística i la captació de la demanda als mercats de proximitat.
La Diputació de Barcelona, en la seva voluntat de donar suport al municipis i estar al costat del sector turístic.

ACTUALITAT / Redacció  
22/04/2020 12:48
La Diputació de Barcelona, en la seva voluntat de donar suport al municipis i estar al costat del sector turístic de les comarques de Barcelona, treballa en una nova estratègia per donar resposta a la crisi ocasionada per la Covid-19, sota el nom d’”Estratègia ZerO”. Una nova visió que mantindrà l’esperit de potenciar la Destinació Barcelona i fomentar el turisme local, sostenible i responsable.

Així, Turisme de la Diputació de Barcelona donarà suport al sector turístic de la província i treballarà conjuntament amb els operadors turístics de la mà d’altres institucions catalanes com ajuntaments, ens comarcals, Agència Catalana de Turisme o Turisme de Barcelona, entre d’altres.

La pandèmia del coronavirus COVID-19 i els seus efectes en l’economia i en concret en el sector turístic suposa una crisi de model sense precedents. Les estratègies dutes a terme fins al moment deixen de ser vàlides i cal fer front a un nou escenari, totalment incert, tant en el temps de recuperació sanitària i econòmica com en les influències que aquest fet pugui tenir en el comportament del turista i en la seva manera de viatjar.

D’aquesta manera, la Diputació treballa ja, juntament, amb el sector turístic, per teixir una nova estratègia turística que es vol caracteritzar per ser reflexiva (fruit de la reflexió i l’anàlisi de la situació actual), flexible i àgil (que permeti fer canvis en poc temps i adaptar-se a les demandes que vagin sorgint), innovadora (que explori noves formes de comunicació i contacte amb els clients reals i potencials) i intuïtiva (basada en les opinions i perspectives que puguin donar experts, empreses i operadors).

L’Estratègia ZerO, amb la proposta de noves iniciatives i projectes, busca la col·laboració de tots els territoris, empreses del Cercle de Turisme i altres empreses del sector, per tal de concretar en un curt període de temps les accions de promoció amb l’objectiu de reflotar aquesta sector.

Així, en aquesta primera fase, el Cercle de Turisme, la plataforma de màrqueting turístic públicoprivada de la Diputació de Barcelona, ha creat un espai adreçat als professionals turístics on es presenta l'Estratègia ZerO i on es recolliran propostes i iniciatives per redefinir el sector turístic local i els tipus de mercats a través dels canals professionals.  Per això, s’ha posat a disposició  del sector turístic els canals professionals de Barcelona és molt més, @TurismeDiBA i linkedin .

Una redefinició de mercats que passarà per potenciar en una primera fase, segons apunten experts, operadors i empresaris, el mercat de màxima proximitat (ciutat de Barcelona, Àrea Metropolitana, però també Catalunya); en una segona, el mercats propers com Catalunya, Espanya i Sud de França i una tercera, dedicada a vacances curtes en l’àmbit europeu.

Segons aquesta nova estratègia turística, impulsada per la Diputació de Barcelona, malgrat el canvi de mercats, en l’àmbit vacacional,  el gaudi de la natura, la cultura,  l’enogastronomia i l’esport continuaran sent els principals atractius de la província de Barcelona. En l’àmbit professional, es preveu un increment del turisme de reunions en petit format,  en entorns propers i tranquils.

Suport econòmic a les empreses

Degut a les conseqüències econòmiques negatives en el turisme i com a suport al sector, la Diputació de  Barcelona farà una exempció en la quota del Cercle 2020 i també en la del Compromís Biosphere, d’acord amb la Cambra de Comerç de Barcelona, soci del projecte.  A més, s’està orientant a les empreses sobre les mesures econòmiques impulsades pels Governs espanyol i català.

Així mateix la Diputació donarà suport tècnic, en màrqueting i en comercialització, d’orientació a mercats i primeres mesures. A més de donar suport en comunicació, amb diferents campanyes i en eines d’acceleració de la competitivitat del sector (sostenibilitat, seguretat, formació i intel·ligència turística).

Arxivat a: ESTRATÈGIA ZERO   DIBA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]