Es liciten les obres per ampliar l’avinguda dels Països Catalans
L’actuació s’emmarca en un conveni de col·laboració entre Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Manresa per afavorir la connexió de la ciutat amb la C-55 i la C-16. Els treballs començaran la tardor vinent i tindran un termini d’execució de 15 mesos
Plànol de la zona afectada.

MANRESA / Redacció  
14/02/2020 12:34
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de perllongament de l’avinguda dels Països Catalans, entre la carretera de Viladordis i la plaça Prat de la Riba, per un import de 4,5 MEUR. Aquest projecte vol afavorir la connectivitat amb la ronda de Manresa (C-55) i amb l’au topista C-16 i s’emmarca en un conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Ajuntament de Manresa. L’actuació serà finançada al 60% pel Departament i al 40% pel govern municipal. Es preveu que els treballs comencin la tardor vinent i tinguin un termini de 15 mesos.

L’obra consistirà en la construcció d’un nou vial, previst d’acord amb el planejament urbà de Manresa. Aquest vial s’iniciarà amb un nou encreuament amb la carretera de Viladordis, que permet enllaçar amb la C-55, primer, i amb l’autopista C-16, posteriorment. El traçat es desenvoluparà seguint el corredor establert en el planejament i la calçada, de 800 metres de longitud i 8 metres d’amplada, tindrà un carril per sentit.

El planejament urbanístic preveu que, a llarg termini, l’avinguda que ara s’urbanitza tingui unes característiques similars als de l’avinguda Universitària: amb dues calçades separades per una mitjana arbrada, una vorera arbrada en un costat (sud) i un passeig lateral ampli amb espai per a vianants, bicicletes i espais de descans a l’altre costat (nord).

D’aquest conjunt d’elements, el projecte que es preveu executar ara correspon a la primera fase i inclou la calçada i la vorera arbrada del costat sud (situada a l’esquerra, en el sentit de carretera de Viladordis a Prat de la Riba), i la mitjana arbrada. Ara hi haurà dos carrils de circulació, un en cada sentit, i quan l’avinguda estigui del tot completada, hi haurà dos carrils per a cada sentit, separats per la mitjana central. La segona fase es construirà quan es desenvolupin els àmbits de creixement d’aquests sectors.

Pel que fa a la secció del projecte que ara començarà a executar-se, el nou vial tindrà una secció que, majoritàriament constarà d’una vorera de 3,5 metres d’amplada, arbrada, i també una zona d’aparcament de 2,3 metres d’amplada i una calçada amb dos carrils de 3,2 metres d’amplada cadascun. Per la banda nord tindrà una franja arbrada de 1,6 metres corresponent a la futura mitjana de l’avinguda.

Es construirà una rotonda a la cruïlla amb la carretera de Viladordis, de 52 metres de diàmetre exterior i una altra al carrer Fra Jacint Coma i Galí, de 46 metres. El traçat finalitza a la plaça Prat de la Riba, que s’adequarà, per a connectar amb la vialitat existent.

Una infraestructura cabdal per a la millora de la mobilitat de la ciutat

Aquesta nova avinguda, que uneix la plaça Prat de la Riba amb el carrer Viladordis, esdevindrà una nova ronda de circumval·lació de la ciutat pel seu sector est i perllongarà la que actualment conforma l’avinguda de les Bases de Manresa, de manera que farà el paper de connector entre barris de la ciutat. Permetrà la distribució dels vehicles que entren a la ciutat per la carretera de Vic o pel carrer Viladordis cap als barris de la Font dels Capellans i la Sagrada Família, sense necessitat de penetrar cap a l’interior de la ciutat. Així mateix, establirà una connexió directa entre la zona de les Bases i la Parada i els barris esmentats.

Es tracta de l’operació urbanística de més envergadura econòmica de les que s’han fet a Manresa els darrers anys, d’una infraestructura cabdal per a la millora de la mobilitat i que s’espera que sigui clau per reduir el flux de trànsit tant de la carretera de Vic com del carrer Sant Cristòfol i una millora notable per al conjunt de la ciutat.

El Departament de Territori i Sostenibilitat és l’encarregat de licitar i executar les obres corresponents, per a les quals l’Ajuntament cedeix els terrenys necessaris. La Generalitat aportarà per a l’execució dels treballs 2,7 MEUR i el govern municipal, prop d’1,8 MEUR. Un cop executat el nou vial, Territori i Sostenibilitat el cedirà a l’Ajuntament.

Arxivat a: 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):L'Ajuntament de Manresa i Endesa signen la permuta que culmina el conveni signat el 2019 per transformar l'entorn de l'Anònima
El Montepio celebrarà la Festa de Sant Cristòfol però amb menys actes i vetllant per la seguretat
UManresa concreta en un pla de mesures com serà el curs acadèmic 2020-2021
La nova web de Manresa 2022 ja es troba en funcionament
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]