Castellbell demanarà ajudes per les destrosses del temporal
Castellbell i el Vilar aprovarà una declaració d’emergència al ple municipal per acollir-se a les ajudes per reparar les nombroses destrosses i incidències causades pel temporal. El municipi manté activat el Document únic de Protecció Civil Municipal (DUPROCIM) en fase d’alerta i les restriccions del consum d’aigua. El cabal del riu ha disminuït al seu pas per Castellbell i el Vilar i és de 127 m3 per segon aquest divendres al matí. Ahir es van desallotjar un centenar de veïns.
Una imatge de la zona de La Bauma, a Castellbell i el Vilar.

SOCIETAT / Redacció/Manresa  
24/01/2020 12:25
Ahir a la tarda va assolir un pic superior als 700 m3 per segon, un fet que va provocar la inundació de la llera del riu a La Bauma a la zona del camp de futbol i la pista de skate. Durant aquest episodi l’Ajuntament va evacuar de manera preventiva uns 120 veïns i veïnes de les plantes baixes de les cases a tocar del riu, que es van confinar en plantes superiors i al centre cívic de la Bauma, i un grup de treballadors i treballadores ja que es va aturar l’activitat a les fàbriques.
 
La llevantada ha provocat importants desperfectes als carrers de les urbanitzacions de la Vall de Montserrat i al nucli de Sant Cristòfol. A la Vall de Montserrat han quedat impracticables els carrers Esfinx, Salvador i Escolanet. Al nucli de Sant Cristòfol alguns carrers també han quedat afectat i, en paral·lel, ha quedat en molt mal estat l’accés al Pla de les Botxes.
 
El consistori té a punt l’inventari amb tots els desperfectes ocasionats pel temporal, però es tem que siguin majors ja que la llera del Llobregat deixarà vegetació i brutícia que s’haurà de netejar un cop el cabal del riu torni a la normalitat. En aquest sentit, el consistori demanarà una actuació d’emergència a l’Agència Catalana de l’Aigua. Aquest matí i a la tarda es farà una inspecció amb responsables de l’ACA.

Arxivat a: ACTUALITAT  TEMPORAL   



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]