Cardona presenta la nova brigada
L’Ajuntament de Cardona ha realitzat un acte per acomiadar els nois que durant els darrers nou mesos han format part de la Brigada Juvenil, un projecte que ha liderat l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona amb el finançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), a través de la convocatòria de Treball als Barris.
Foto de grup de la brigada. Foto: AJC

CARDONA / Redacció  
24/01/2020 20:30
En el mateix acte, l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, i la directora de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, Glòria Domínguez, han presentat el nou projecte per aquest any: la Brigada 2020 —que també anomenem Brigada Sènior—, un programa que prioritza les persones de més de 45 anys amb l’objectiu de trencar l’atur de llarga durada d’aquest col·lectiu. També han pres part en l’acte el regidor de Desenvolupament Local, Joan Hernàndez, i el regidor de Via Pública i Manteniment, Josep Malagarriga.

Entre els dos programes, l’Ajuntament ha rebut 280.000 euros del SOC per destinar a la contractació de les persones de les dues brigades i a la seva formació.

Brigada Juvenil: formació i feina per als joves

El projecte de la Brigada Juvenil ha tancat la seva etapa amb una valoració molt positiva per part de l’Ajuntament i l’Agència. El programa ha permès formar —amb 150 hores—, 8 joves d’entre 16 i 35 anys en matèries com ara el manteniment i la rehabilitació d’habitatges, treballs de fusteria, electricitat, jardineria, fontaneria o energies renovables. D’aquests 8 joves, se’n van acabar contractant 6, que són els que van passar a formar part de la Brigada Juvenil de Cardona, amb un sou de 1.200 euros bruts mensuals.

Durant 9 mesos, tots ells han pogut posar en pràctica els coneixements adquirits a la colònia Arquers, on han participat en la rehabilitació de tres casetes que ben aviat es podran posar a lloguer social. També han realitzat les tasques pròpies d’una brigada municipal fent treballs de jardineria i de manteniment del poble. A banda dels nois de la Brigada Juvenil, el programa també ha permès la contractació d’una persona experta en rehabilitacions, que ha exercit de professor i cap.

Per a l’alcalde, Ferran Estruch, el projecte ha estat rodó: “ha permès reunir dos dels objectius prioritaris de Cardona: el de generar ocupació, en aquest cas entre els joves, i el de fomentar la rehabilitació d’habitatges i espais públics”. En la mateixa línia, la directora de l’Agència de Desenvolupament Local, Glòria Domínguez, ha remarcat que els joves han pogut adquirir competències que, de ben segur, ara els serviran per poder continuar dins el mercat laboral.

Brigada 2020: un pas més contra l’atur de llarga durada

La Brigada 2020 seguirà el mateix plantejament que la Brigada Juvenil, però en aquesta ocasió el focus es posarà en les persones de més de 45 anys, que tindran preferència, amb l’objectiu de trencar l’atur de llarga durada i de permetre que, malgrat l’edat, les persones es puguin formar en noves matèries. Així, es planteja un programa dual que conté una part de formació de 100 hores per a 8 persones (durant el març) amb una contractació final de 6 persones durant 9 mesos, d’abril a desembre, amb un sou de 1.200 euros bruts mensuals. La nova Brigada 2020 continuarà les tasques de rehabilitació a la colònia Arquers i també participarà en tasques de jardineria i manteniment del municipi.

Amb aquest programa, l’Agència de Desenvolupament Local espera donar resposta a la demanda detectada en el seu servei d’ocupació (Servei Connectem) referent a les dificultats de trobar feina que hi ha entre un sector que, moltes vegades, suma un atur de llarga durada amb una formació bàsica.

Les persones interessades en participar en el projecte es poden inscriure enviant un correu a serveiconnectem@adlsolcar.cat indicant el seu nom, cognoms, DNI i telèfon fins el 31 de gener. Han de ser Demandants d’Ocupació No Ocupats (DONO) i no poden estar cobrar la prestació contributiva d’atur.

Pla d’Acció 2020: una aposta pel desenvolupament local

L’Ajuntament de Cardona continuarà impulsant amb força l’Agència de Desenvolupament Local durant aquest 2020 mantenint una estructura de personal —subvencionada en bona part pel SOC— que considera bàsica. En total, a l’Agència hi treballen 11 persones, 6 de les quals estan contractades per l’Ajuntament de Cardona.

Entre els reptes per aquest 2020 hi ha el de millorar l’ocupació entre el col·lectiu d’aturats de llarga durada —amb projectes com la Brigada 2020— i el d’augmentar la competitivitat de les empreses cardonines amb la posada en marxa d’un programa innovador que es presentarà en públic ben aviat. Com ja s’ha fet en els darrers anys, es continuarà donant suport al comerç local —amb fires, campanyes i promoció del producte local— i al Servei Connectem —amb atenció als usuaris i amb formació contínua per a persones aturades.

L’alcalde de Cardona ha subratllat que tota l’àrea que engloba l’ocupació, el foment de l’emprenedoria, el comerç i la formació compta amb un pressupost de 450.000 euros, una xifra molt important per un poble com Cardona i, en aquest sentit, ha agraït l’aposta que el SOC, que finança més del 70% d’aquest import, fa amb la vila cardonina.

Arxivat a: CARDONA   BAGES   BRIGADA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]