La bellesa de 'El Trencanous' arriba al Kursaal
La Sala Gran del Kursaal acollirà aquest diumenge, 22 de desembre a les 18h, el ballet clàssic d’ ‘El Trencanous’ que interpretarà la Companyia Estatal de Geòrgia, dirigida per Nina Ananiashvili. Un ballet en dos actes, amb música de Txaikovsky i coreografia d’Alexei Fadeechev, que comptarà amb una quarantena de ballarins dalt l’escenari. L’espectacle ja ha exhaurit totes les entrades.
Imatge de l'espectacle. Foto: Kursaal

TEATRE / Redaccció/ Montse Morera  
21/12/2019 10:13
La màgia de la història, l’encant dels seus personatges i la brillant música de Txaikovsky l’han convertit en un clàssic nadalenc per a tots els públics. Estrenat el 17 de desembre del 1892 al Teatre Mariinskii de Sant Petersburg, amb la coreografia de Marius Petipa, El Trencanous és un deliciós conte de fades, adaptació d’Alejandro Dumas del conte ‘El trencanous i el rei de les rates’ d’Ernest Theodor Amadeus Hoffman.
 
Ambientada durant la revetlla de Nadal, El Trencanous mostra la història de la Maria, una nena que es prepara per celebrar el Nadal juntament amb el seu germà Fritz, els pares i la resta de la família. El padrí de la Maria, en Drosselmeyer, arriba i comença a repartir joguines i regals entre els presents; als nens els ofereix uns bonics regals, cavallets de fusta, nines, una caixa de soldats per en Fritz i un Trencanous vestit de soldat per la Maria. Més tard a la nit, quan tothom ja dorm, la Maria, que no pot dormir, baixa a la sala i de sobte veu com el Trencanous i les altres joguines prenen vida... a partir d'aquí la Maria s'endinsarà en el món màgic de les fades
 
Xerrada prèvia a càrrec de Pablo Testa Grosbaum
Una hora abans de la funció el ballarí i coreògraf Pablo Testa oferirà una xerrada gratuïta a l’entorn de ‘El Trencanous’. La xerrada tindrà lloc a les 17h a la Sala Polivalent 1 del Teatre Kursaal.

Arxivat a: TRENCANOUS  KURSAAL  TEATRE   CULTURA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Sant Fruitós de Bages expressa el seu més sentit condol per la mort de Rayan Mansouri
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]