Oberta la convocatòria del quart Premi Séquia
El lliurament del Premi es farà en el decurs del programa de la Festa de la Llum 2020.
Imatge d'arxiu de l'any passat

MANRESA / Redacció  
09/11/2019 10:45
La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia i la Fundació Universitària del Bages-UManresa han convocat de nou el Premi Séquia. Aquest guardó, que arriba a la quarta convocatòria, té com a objectiu reconèixer persones i institucions que donen continuïtat a l’esperit constructiu dels impulsors de la Sèquia de Manresa. La Séquia és un canal del segle XIV, de 24 quilòmetres que porta l’aigua del Llobregat des de Balsareny fins a Manresa, i que va ser una empresa de gran envergadura i complexitat tenint en compte els mitjans i la tecnologia de l’època de la seva construcció i les dificultats que van haver de superar els seus impulsors per fer-la possible. Per aquest motiu, el lema del Premi és “Avui, com al segle XIV, l’actitud marca la diferència”.

Com en les anteriors edicions, el Premi Séquia reconeixerà individus i col·lectius que representin valors com l’enginy, la capacitat de diàleg, el treball en equip, l’esforç i la fermesa davant l’adversitat per defensar causes justes, necessàries i estratègiques per al futur de la ciutat. Les  propostes i candidatures per a la quarta edició del premi s’han de presentar abans del 31 de desembre de 2019 a l’adreça-e festesdelallum@umanresa.cat. Les bases de la convocatòria es poden consultar a la pàgina web d’UManresa-FUB.

En la passada edició el premi va ser per a l’empresari Sebastià Catllà en la categoria individual i per a la Comunitat Sant’Egidio en la categoria col·lectiva. En la seva primera edició, el guardó es va concedir a la cooperativa MengemBages i a Pere Garcia a títol pòstum i en la segona, al metge i investigador Pere Joan Cardona i a la Coral Infantil de les Escodines.

El premi té dues categories: una per a persones físiques i una altra per a institucions, col·lectius, empreses i grups. Entre els requisits que han de tenir els candidats és que siguin de Manresa,  hi visquin o hi tinguin alguna vinculació significativa. El jurat tindrà en compte de manera especial persones o institucions que actuen des de l’anonimat o que són poc conegudes. Les candidatures poden ser presentades per entitats, institucions, empreses o col·lectius o proposades per membres del jurat, que estarà format per un representant de la Fundació Universitària del Bages, un de l’Ajuntament de Manresa, un de la Fundació Aigües de Manresa – Junta de la Sèquia, un de l’Associació de La Misteriosa Llum i un de DEIM, com a entitat administradora de la Festa de la Llum 2019.

Els guardonats en el Premi Séquia tindran un reconeixement públic que es farà en el marc de la Festa de la Llum, podran signar en el llibre d’honor dels manresans hereus de  l’esperit de la Séquia i rebran una escultura obra de l’artista Ramon Oms.

Arxivat a: PREMI SÉQUIA   MANRESA   FESTES DE LA LLUM 2020 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]