Il·lustracions de la Manresa dels anys 60 a les Escodines
El Casal de les Escodines acull fins al dia 30 de novembre l’exposició d’il·lustracions de Ferran Costa. D’altra banda, el Centre Cívic Selves i Carner acull fins al 15 de novembre l’exposició fotogràfica “Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric de Manresa” de la regidoria del Centre Històric i una mostra dels treballs de l’alumnat dels tallers d’artesania de l’AVV Saldes-Pl. Catalunya, la segona quinzena.
Il·lustració de Ferran Costa

ACTUALITAT / Redacció/Manresa  
05/11/2019 18:22

Una divertida exposició de l’il·lustrador autodidacte Ferran Costa i Duran (Manresa, 1954), amb el títol “Manresa. Te’n recordes? es podrà visitar al Casal de les Escodines fins al 30 de novembre. Es tracta de nou plafons de gran format fets amb llapis, aquarel·la i tinta, que recullen imatges d’espais emblemàtics de la Manresa de l’entorn dels anys 60.

Tal i com descriu l’artista Antoni Bachs, els dibuixos de Costa semblen infantils, però tenen una base de dibuix molt sòlida i són tota una lliçó de perspectiva. Costa fa servir l’anècdota per donar alegria a la seva obra amb tot un reguitzell de petits personatges (gats, gossos i ratolins), marca de fàbrica de l’autor. Les seves obres són delicades, entranyables, simpàtiques, delicades i delicioses i hi podreu reconèixer paisatges viscuts de Manresa amb múltiples detalls.

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de novembre, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i 16 a 20.30  h al Casal de les Escodines i els dissabtes de 9 a 14 h (C/ St. Bartomeu, 50; 938725454).

Visions del Centre Històric al Centre Cívic Selves i Carner i obres dels tallers d’artesania i manualitats de l’AVV Saldes- Plaça Catalunya

Fins al 15 de novembre, els ciutadans i ciutadanes tindran l'oportunitat de tornar a visitar l'exposició Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric” al Casal de les Escodines, que ja s’ha mostrat a diversos equipaments de la ciutat.

L'exposició, promoguda per la regidoria de Centre Històric de Manresa, presenta una mirada renovada sobre les realitats d’aquesta zona de la ciutat i és un exemple de les iniciatives traçades alhora de buscar la complicitat de tots els agents en la missió de posar en valor el Centre Històric.

 Llar. Àgora. Fàbrica. Mercat. Visions del Centre Històric  és el resultat de la mirada de 5 fotògrafs, que han posat en valor el nucli identitari de la ciutat:  Éder Pozo, Jordi Preñanosa, Mercè Rial, Jordi Roca i Xavier Serrano, testimonis d’una visió detallista i resumida en quatre idees: la llar, el lloc on viure; l’àgora, el lloc on trobar-se; la fàbrica, el lloc on crear i innovar; i el mercat, indret on es produeix l’intercanvi.

 


Arxivat a: ACTUALITAT   MANRESA  EXPOSICIÓ  IL·LUSTRACIONS 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]