7a edició de la Fira Embarrats
Aquest cap de setmana, Sant Joan de Vilatorrada fa, per setena vegada, un espectacular viatge en el temps amb més de 200 actuants que recrearan el poble dels anys 20 del segle passat. Hem parlat amb Miquel Riera de la Fira Embarrats, que ens parla de les novetats de la Fira i de la implicació de tot un poble perquè la fira sigui possible.
Imatge d'arxiu de l'any passat. Foto: Jordi Preñanosa

ST. JOAN / Redacció  
24/10/2019 10:24
Aquest cap de setmana se celebra a Sant Joan de Vilatorrada la 7a Fira Embarrats. EN aquesta ocasió, amb activitats tant de dia i de nit. Més de 200 actuants faran reviure la vida al carrer al Sant Joan de Vilatorrada del 1920. Les visites teatralitzades a les fàbriques compten amb noves escenes i segon intent d'estrena de l'AUCA d'EMBARRATS. Tot això acompanyat de l'ambient de la taverna VILATOKADA, la gran estrena de l'espectacle de burlesques i vodevil dissabte a Cal Gallifa. La Fira Embarrats també ofereix un espai gastronòmic, mostra de comerç local, artistes i productes artesans...

Miquel Riera, de la Fira Embarrats, destaca que "es vol consolidar la fira més enllà de dos dies. Enguany, és el Segon any que el poble podrà viure la fira durant tota la setmana. Aquest dijous ja es fan diferents accions a les escoles, visitant les fabriques per conèixer el passat industrial de sant Joan i la representació de l'auca dels embarrats. També a les escoles del poble, s'està explicant com jugar als patacons, saltar corda, fer anar cèrcols i baldufa, i en definitiva els jocs de l'època oblidats recuperar el nostre passat."

Sense anar més lluny, aquest vespre a les 20 h xerrada a la Fàbrica Burés amb l'expert Jan Grau sobre el que va representar l'arribada de les fàbriques, i el pas de la vida dels masos a socialitzar-se a les fàbriques i que va suposar. Aquest divendres a les 20.30 h ball de pagès amb els nois del rostoll cal Gallifa.Diumenge al matí hi haurà una trobada de puntaries amb 160 participants de tot Catalunya.

Pel que fa a l'Espai gastronòmic de davant de Cal Gallifa, a banda de tastar les tapes de sant Joan davant de Gallifa, també hi ha previst un taller per nens amb productes de tardor. Un grup de cuineres no professionals volen recuperar receptes tradicionals que passaven de mares a filles en aquest espai, amb receptes tan curioses com uns torrons de nadal que es feien en una paella o un arròs amb conill. Una altra de les novetats d'aquesta edició és que  es podrà passejar amb un carro de cavalls de l'època. 

Riera destaca que la Fira Embarrats "és una fira de poble on tothom hi participa, amb la implicació de la gent tant en les escenes teatralitzades com en les cercaviles per tot l'espai firal." 
 

Arxivat a: FIRA EMBARRATS   



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Els reptes del sector primari i del món rural
Acaba el programa turístic Welcome 2019
Cintes de rebuig en làmpades de disseny
Guixés renova els cascs del Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]