Festa Major a Cardona
Cardona ja ho té tot a punt per celebrar una Festa Major que dona protagonisme a tradicions centenàries de la vila. Enguany, una de les novetats principals és la incorporació de les primeres nenes al Ball de Bastons. La Festa Major arrenca aquest divendres 6 de setembre i s’allargarà fins el 10 de setembre.Us deixem l'agenda de tots els actes previstos per aquests dies de festa.
Imatge del ball de l’Àliga, davant l’església, amb els nens del ball de bastons i la imatge de la Mare de Déu del Patrocini, durant la Festa Major de l’any passat.

CARDONA / Redacció/ Mª Alba Riu  
06/09/2019 10:46
Divendres 6 de setembre:

23:00 Actuació de la Banda de Cardona

23:50 Pregó popular, a càrrec dels personatges dels Pastorets de Cardona, “Bato i Borrego”

00:00 “txupinasso”. 

Tot seguit, concerts:

JUANTXO SKALARI
VIZURI
BESOS DE PERRO

Entre grup i grup, actuació de la batucada XQT’S Percussió.
Durant tota la nit: We Love MusicON, a la plaça de la Fira de Dalt.


Dissabte 7 de setembre:

8:00 Corre de bou pels carrers, “Encierro”.

12:00 Repic general de campanes anunciant la Festa Major

12:00 Espectacle infantil “ReBOOOMbori“ amb Companyia Roger Canals. Al passeig de la Fira. (En cas de pluja, al pavelló).

17:45 Trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini, des de la capella de l’Hospital fins al temple parroquial, acompanyada de la Banda de Música de Cardona, dels nens del Ball de bastons i autoritats. En arribar a la plaça Mercat, Ball de bastons i ball de l’Àliga. Dins el temple, actuació dels Bastoners al final de la Novena. Amb la col·laboració de Lluís Marmi i Jordi Sort.

19:30 Concurs de retalladors. A la plaça de bous. Tot seguit, Corre de bou tradicional, amb la típica cargolera, i exhibició de toreig. L’acte serà amenitzat per la Banda de Música de Cardona.

22:00 Cercavila nocturna de Gegants. Sortida des de la plaça de la Fira fins a la plaça del Vall.

22:30 Concert-sopar de DFTAstonBirras. Amb les actuacions dels grups Cronopios Band i Overdose Band. A la plaça del Vall. (En cas de pluja, al pavelló).

23:30 Ball de Festa Major amb Orquestra Mediterrània. Al passeig  de la Fira. (En cas de pluja, al Casal Cívic, actual casal de la gent gran).


Diumenge 8 de setembre:

10:00 Plantada de Gegants. A la plaça de la Fira de Dalt.

11:00 Ofici solemne en honor del Sant Nom de Maria amb l’assistència de l’Excm. Ajuntament de Cardona. Cantarà la Coral Cardonina sota la direcció d’Ovidi Cobacho.

11:30 Trobada de bicibous amb la Penya Les Barreres a la plaça. Seguidament, Corre de bou infantil. A la plaça de bous. 

12:15 Trobada de Gegants amb la participació de les colles de Manresa-Poble Nou, Súria, Manlleu, Hospitalet-Manotes de Tro, Collbató,Moià, Sant Joan de Vilatorrada, Gironella i Tarragona. Amb els gegants locals de Cardona, Coromina, Planès, Raval de Sant Joan i de l’Escola Vedruna.
Estaran acompanyats pels grallers de Cardona, la Banda de Música de Cardona i els grallers de les diferents colles. A la plaça de la Fira de Dalt.
Cercavila i ballada de gegants. 

17:30 Corre de bou tradicional, amb la típica cargolera, i exhibició de toreig. L’acte serà amenitzat per la Banda de Música de Cardona. A la mitja part es traurà un bou de cartró per als més petits, a càrrec de la Penya El Calaixó.

20:30 Sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa. Al passeig de la Fira. (En cas de pluja, al Casal Cívic, actual casal de la gent gran).

23:30 Ball de Festa Major amb Paris La Nuit. Seguidament, concert amb Sixtus. Tot seguit, DJ amb MasterOut. Al passeig de la Fira. (En cas de pluja, al pavelló).


Dilluns 9 de setembre:

8:00 Corre de bou pels carrers, “Encierro”. 

11:00 Taller infantil, a càrrec de Juga-la. Al passeig de la Fira. (En cas de pluja, al Casal Cívic, actual casal de la gent gran).

12:00 Ofici solemne en honor a la Mare de Déu del Patrocini. Cantarà la Coral Cardonina, sota la direcció d’Ovidi Cobacho. S’interpretaran les músiques del Ball de bastons i els “Versets a la Mare de Déu del Patrocini”. En finalitzar, l’Àliga de Cardona ballarà a l’interior del temple.

12:30 Corre de bou infantil pels carrers de Cardona, amb la Penya El Calaixó.

13:00 Sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell. Passeig de la Fira.

17:00 Cercavila de calaixons i desencaixonada. Seguidament, Corre de bou tradicional amenitzat per la Banda de Música de Cardona i Xaranga Màgic. A continuació, sardanes amb la Cobla Vents de Riella. 

23:30 Concert amb Nova Saturno, i tot seguit ball de Festa Major amb la Nova Saturno. Al pavelló municipal d’esports. 


Dimarts 10 de setembre:

11:00 Missa solemne en sufragi dels difunts de la parròquia. L’Àliga de Cardona ballarà a la plaça Mercat i seguidament, com a comiat de Festa Major, retorn de la imatge de la Mare de Déu a la capella de l’Hospital, acompanyada de la Banda de Música de Cardona, dels nens del Ball de bastons i autoritats.

13:15 Acte de commemoració de la Diada al monument de l’Onze de Setembre. Encesa de la flama de la resistència catalana custodiada per Cardona. Discurs de l’alcalde Cardona, Il·lm. Sr. Ferran Estruch, i lectura del manifest del Memorial 1714, a càrrec del Sr. Jordi Miravet, president de l’Assoc. Memorial 1714. Davant el monument de l’Onze de Setembre

Sortida en comitiva cap al castell. Ofrena floral al baluard de Sant Llorenç, en memòria dels defensors  del castell en la Guerra de Successió (1711); lectura del manifest a càrrec d’Anna Pujol i Clotet, alumna de l’Escola Vedruna. Interpretació del cant d’Els segadors, a càrrec de la Coral Cardonina.

13:30 Vermut electrònic amb Music-On. Al passeig de la Fira. 

17:00 Tarda infantil amb Penya La Corneta. (En cas de pluja, al pavelló).

19:00 Teatre. “Estoy madurando” amb Guillem Estadella. Auditori Valentí Fuster.

22:00 Concert de la Banda de Música de Cardona. A la plaça de bous. (En cas de pluja, al pavelló).

23:30 Castell de focs de Festa Major a càrrec de Pirotècnia Igual. 


Dimecres 11 de setembre:

12:00 Al monument de l’Onze de Setembre: ofrena floral, discurs institucional, interpretació de l’Himne Nacional de Catalunya a càrrec de la Cobla Principal d’Olot i la Coral Cardonina. Galeig dels Trabucaires de Sant Ramon de Cardona.

Tot seguit, sardanes amb la Cobla Principal d’Olot. Al passeig de la Fira. 


Dijous 12, Divendres 13 i Dissabte 14 de setembre:
Corre de bou popular amb vaquetes. Dijous, 20:30 hores. Divendres i dissabte, 22:15 hores.

Diumenge 15 de setembre:

17:00 Festival còmic taurí, a benefici de la Residència de 3a edat Sant Jaume. A la plaça de bous. 


Dimecres 18 de setembre:

20:00 Acte de commemoració del 18 de
setembre. Ofrena floral al monument de l’Onze de Setembre, ball de l’Àliga de Cardona, amb l’actuació de la Banda de Música de Cardona i parlament del’alcalde. L’acte es clourà amb el cant d’Els segadors. 

XII Concurs de fotografia de Festa Major:

Se celebrarà durant els 4 dies de la Festa Major. Informació i bases a l’Ajuntament de Cardona i a la pàgina web municipal: www.cardona.cat

Arxivat a: FMM CARDONA 2019   BAGES   CARDONA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]