Joves voluntaris acompanyen pacients
Són nois i noies del territori i també de l’estranger que s’impliquen de forma desinteressada per contribuir a fer més agradable l’estada de les persones i famílies ateses a la Fundació Althaia.
Joves voluntaris destinen el seu temps lliure a fer acompanyament de pacients

TENDÈNCIES / Redacció  
12/08/2019 10:47
Althaia té oberts durant tot l’any diferents programes de voluntariat amb l’objectiu d’obrir la institució a la ciutadania i fomentar el compromís de la comunitat en favor de la salut, així com impulsar el vessant solidariAquest estiu, una trentena de nois i noies d’entre els 15 i 22 anys del territori i també de l’estranger han decidit invertir el seu temps lliure en fer més agradable l’estada de les persones i famílies ateses a la Fundació Althaia. Són els participants als diferents programes de voluntariat jove que té en marxa la institució entre els mesos de juny i setembre coincidint amb les vacances escolars. Aquests joves, que desenvolupen la seva tasca de forma totalment altruista, tenen inquietuds i un clar compromís social, així com curiositat pel món solidari.
 
Explicar contes als més menuts, fer manualitats, jugar a jocs de taula, acompanyar persones que necessiten suport o dinamitzar tallers són algunes de les tasques que porten a terme una desena de joves del territori al Centre de Disminuïts Físics i al servei de Pediatria.
 
Durant unes quatres hores diàries es reparteixen en diferents serveis. A Pediatria s’ubiquen a l’escola, on es relacionen amb els infants ingressats a planta i també amb els nens i nenes que reben atenció a l’hospital de dia. Al Centre de Disminuïts Físics interactuen amb els residents.
 
La seva labor és sempre complementària a la dels professionals i la seva implicació contribueix a fer més agradable l’estada dels pacients i a les seves famílies i, d’aquesta manera, millorar la seva qualitat de vida. En contrapartida, adquireixen experiència, aprenen noves habilitats i fan noves coneixences i obtenen la satisfacció d’oferir el seu temps i treballar per a la millora del seu entorn.
 
Aquest programa de voluntariat jove adreçat a nois i noies del territori és el tercer estiu que funciona i la intenció és que tingui continuïtat durant els diferents períodes vacacionals.
 
 
Voluntaris internacionals
Entre els mesos de juny i agost una vintena de joves nord-americans visiten la Fundació Althaia en diferents torns per fer-hi una estada formativa i, a la vegada, tasques de voluntariat. Són nois i noies que tenen previst iniciar estudis universitaris relacionats amb el món de la salut al seu país i que aprofiten l’estiu per adquirir experiència en aquest àmbit.Aquesta estada formativa i especialment el voluntariat els farà sumar punts per tenir més possibilitats d'accedir a la universitat que volen.
 
Aquests nois i noies fan rotacions per diferents serveis de l’Hospital Sant Joan de Déu. Pel que fa al voluntariat, organitzen activitats per als usuaris de les unitats de llarga estada i convalescència del Centre Hospitalari. Aquests joves també porten a terme classes de conversa en anglès adreçades als professionals de la institució. 
 
Althaia compta amb la col·laboració d'estudiants de medicina catalans que de forma desinteressada acompanyenaquests joves estrangers per donar-los suport especialment en l’idioma.
 
Althaia aposta pel voluntariat

Al llarg de l’any, diversos centres educatius col·laboren amb la Fundació Althaia. Durant el passat curs escolar, alumnes de l’institut Guillem Catà, de La Salle Manresa i de l’escola Montserrat de Sant Vicenç de Castellet van portar a terme tasques de voluntariat a la institució. La seva col·laboració va ser tant d’acompanyament i desenvolupament d’activitats amb els pacients com en tasques de col·laboració amb les campanyes de mecenatge, per exemple l’elaboració de polseres solidàries.
 
Principalment, els voluntaris que fan tasques d’acompanyament realitzen les activitats al Centre de Disminuïts Físics i a les unitats de Llarga Estada i Convalescència, ubicades al Centre Hospitalari. Això permet revitalitzar i posar en valor les relacionsintergeneracionals entre aquests joves i les persones que hi estan ingressades que són, en la majoria, gent gran. A través de les activitats lúdiques, les manualitats o els jocs es promou un intercanvi solidari i es creen nous vincles entre dues generacions que, en ocasions, viuen socialment allunyades.
 
I és que la finalitat dels programes de voluntariat d’Althaiasónobrir la institució a la ciutadania,fomentar el compromís i la participació de la comunitat en favor de la salut i impulsar el vessant solidari.
 
A més del voluntariat jove, la institució té obertsaltresprogrames amb diferent periodicitat, depenent de si són estables o esporàdics, adreçats a diferents perfils de persones. Durant l’any 2018, la Fundació va tenir 55 voluntaris estables i 44 persones col·laboradores.
 
Les persones interessades en participar activament en algun dels programes de voluntariat poden escriure un correu electrònic a voluntariat@althaia.cat o trucar al telèfon 608 857 515. També poden adreçar-se directament a l’Hospital de Sant Joan de Déu, al despatx de voluntariat ubicat al número 13 de la planta -1 (zona B).
 
Hi ha l’opció de portar a terme voluntariat assistencial, és a dir, activitats relacionades directament amb els pacients, així com voluntariat organitzatiu, més vinculat a un acte en concret o a activitats de mecenatge.

Arxivat a: VOLUNTARIAT  FUNDACIÓ ALTHAIA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]