La Diputació de Barcelona aprova la nova organització per al mandat 2019-2023
El govern estarà format per nou àrees i quatre vicepresidents, Jaume Collboni, Carmela Fortuny, Ferran Mascarell i Núria Parlon.
La Diputació de Barcelona aprova la nova organització per al mandat 2019-2023.

POLÍTICA / Redacció  
25/07/2019 10:07
El nou govern, encapçalat per la presidenta Núria Marín, comptarà amb Jaume Collboni (PSC-CP) com a vicepresident primer; Carmela Fortuny (Junts) com a vicepresidenta segona; Ferran Mascarell (Junts) com a vicepresident tercer; i Núria Parlon (PSC-CP) com a vicepresidenta quarta i diputada delegada per les Polítiques de Participació, l’Agenda 2030 i els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

-Àrea de Presidència, encapçalada per Núria Marín (PSC-CP) i amb l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz (PSC-CP), com a diputada adjunta i delegada per a les Relacions Internacionals.

-Àrea de Recursos Humans, Hisenda i Serveis Interns, que presidirà l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz (PSC-CP), amb Rubén Guijarro, regidor a l’Ajuntament de Badalona (PSC-CP), com a diputat adjunt de Recursos Humans, i l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra (PSC-CP), com a diputat adjunt de Serveis Interns.

-Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, encapçalada per Josep Arimany, regidor a l’Ajuntament de Vic (Junts).
-Àrea d’Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals, dirigida per l’alcalde de Subirats, Pere Pons (Junts), amb l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín (Junts), com a diputat delegat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals.

-Àrea de Medi Ambient, que encapçalarà Francesc Xavier Gomar, regidor a l’Ajuntament de Mataró (PSC-CP).
-Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç, presidida per l’alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor (PSC-CP). Joan Lluís Ruiz, regidor a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (PSC-CP), serà el diputat delegat de Turisme, i l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra (PSC-CP), el diputat delegat de Comerç.
-Àrea de Cultura, que estarà encapçalada per l’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia Cañizares (Junts).

-Àrea d’Educació, Esports i Joventut, presidida per Alfredo Vega, regidor a l’Ajuntament de Terrassa (PSC-CP). David Escudé, regidor a l’Ajuntament de Barcelona (PSC-CP), serà el diputat delegat d’Esports, i l’alcalde de Polinyà, Javier Silva (PSC-CP), el diputat delegat de Joventut.
-Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar, que dirigirà l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret (PSC-CP). L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca (PSC-CP), serà el diputat delegat de Salut Pública i Consum, i Alba Barnusell, regidora a l’Ajuntament de Granollers (PSC-CP), la diputada delegada per a les Polítiques d’Igualtat.

Junta de Govern
La sessió plenària d’aquest dijous també ha servit per nomenar els membres de la Junta de Govern de la corporació. Sota la presidència de Núria Marín, els diputats amb dret a vot són Jaume Collboni, Núria Parlon, Carles Ruiz, Pilar Díaz, Eva Menor, Francesc Xavier Gomar, Lluïsa Moret, Alfredo Vega i Rubén Guijarro, per part del PSC-CP; mentre que per Junts són Carmela Fortuny, Ferran Mascarell, Pere Pons, Josep Arimany, Joan Carles Garcia Cañizares, Neus Munté i Josep Tarín.
D’altra banda, els diputats que podran assistir a les reunions de la Junta de Govern, amb veu però sense vot, són Josep Ramon Mut (ERC-AM), Laura Pérez (ECG), Celestino Corbacho (Cs), Xavier García Albiol (PP) i Lluïsa Melgares (TxT).
Grups polítics

En el Ple d’aquest dimarts també s’han donat a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política amb representació a la Diputació. Així, Núria Marín presideix el grup del PSC-CP, del qual és portaveu la diputada Pilar Díaz.

De la seva banda, Josep Ramon Mut és el president del grup d’ERC-AM, amb Dionís Guiteras com a portaveu i Montserrat Benedí com a portaveu adjunta. Pel que fa al grup de Junts, la presidenta és Neus Munté; el portaveu, Joan Carles Garcia Cañizares, i el portaveu adjunt, Josep Tarín.
En el cas del grup d’ECG, la presidenta és Laura Pérez; el portaveu, Jonatan Fornés, i el portaveu adjunt, Rafael Duarte. Celestino Corbacho presideix el grup de Cs, amb Salvador Tovar com a portaveu i Lluís Tejedor com a portaveu adjunt.

Finalment, Xavier Garcia Albiol presideix el grup del PP, del qual és portaveu Daniel Gracia. En el cas del grup de Tot per Terrassa, la presidenta i portaveu és Lluïsa Melgares.
Acords de Ple.

A més, s’ha aprovat la creació de les quatre comissions informatives i de seguiment, l’assignació econòmica als grups polítics i la periodicitat de les sessions ordinàries del Ple.
Finalment, el plenari ha donat llum verda a la delegació de competències del Ple a favor de la Junta de Govern i de la Presidència; a la fixació del nombre de membres que exerciran el seu càrrec amb dedicació exclusiva o parcial; i al nombre del personal eventual, i del personal directiu professional. També s’han designat els representants en els organismes autònoms, consorcis i fundacions, ens, entitats i altres persones jurídiques.
 

Arxivat a: DIBA   MANDAT 2019-2023  
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):Sant Vicenç convoca una reunió política per tractar l’ocupació delinqüencial
La Seu de Manresa inicia els actes del Mil·lenari de la seva redotació
Artés ja té carril bici
Reobertura dels consultoris locals del Berguedà
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]