Rebaixes d'estiu: les compres impulsives, assignatura pendent
Segons les dades de l'últim informe realitzat pel comparador Acierto.com, enguany gastarem una mitjana de 115 euros. Si et demanes qui gasta aquests diners i no ets tu, ara sabràs per què.
Rebaixes d'estiu: les compres impulsives, assignatura pendent.

ACTUALITAT / Redacció  
30/06/2019 12:32

Tic-tac, tic-tac ... Comença el compte enrere per a les rebaixes d'estiu. Una temporada comercial que permetrà als consumidors aprofitar-se dels descomptes i fer les seves compres pendents, i que aterren oficialment l'1 de juliol. No obstant això, algunes cadenes i comunitats han volgut avançar-se. A Madrid, per exemple han començat avui mateix, i es prolongaran fins al 21 de setembre. Però, quant gastarem?. Així, tot apunta que les rebaixes d'enguany arrasaran, especialment pel que fa a les compres en roba, el sector ha experimentat una caiguda de les vendes de gairebé un 9% durant aquest últim mes -els comerciants estimen que fruit de la meteorologia adversa d'abril-. A això cal sumar, a més, que és just a les rebaixes de l'estiu en què gastem un 5% més.

En total, s'estima que gastarem de mitjana uns 115 euros, encara que això variarà segons la comunitat autònoma i altres variables. Els que més gasten, per exemple, són els madrilenys i bascos, davant els de Castellà i Lleó, els més estalviadors. Pel que fa als productes adquirits, cal tenir en compte que 2 de cada 4 espanyols esperen a les rebaixes per comprar roba. Aquí crida l'atenció que, si bé les dones solen comprar més roba al llarg de l'any, en aquest període el desemborsament d'ells i elles resulta molt semblant. Altres béns demandats són la tecnologia, tot i que no sempre gaudeix dels millors descomptes durant aquesta època i molts esperarà al black friday i dates similars. 3 de cada 5 compraran de forma impulsiva.

Per desgràcia, en aquesta despesa es troben productes que no necessitem. Un tipus d'adquisició a què sucumbeixen més del 62% dels espanyols i en què la impulsivitat resulta clau. Això sí, per a no sentir-nos tan malament, ens justifiquem que es tracta de productes no peribles. En concret, les xifres revelen que 3 de cada 5 compraran de forma impulsiva, temptats pel preu, independentment de les seves necessitats. Les compres en línia són una mica més meditades. Tant, que fins a 9 de cada 10 consumidors afirmen que comparen per Internet abans de comprar. Una cosa positiva si tenim en compte que més de la meitat dels consumidors prefereixen comprar els seus productes en línia en lloc d'acudir al negoci físic (el 62% concretament). "Les compres en línia ofereixen la possibilitat d'accedir de forma ràpida a un ampli ventall d'opcions i de conèixer ràpidament quina és la que millor s'adapta a les nostres necessitats. No obstant això, aquesta tendència afecta més als homes menors de 25 anys, els que més compren a través de la xarxa", comenta Carlos Brüggemann, cofundador d'Encert. Això justifica l'increment de les vendes, que han pujat un 26%.

En qualsevol cas i respecte a les compres poc meditades, la tendència està canviant, ja que les gangues de durada rebudes a través de canals de Telegram i el WhatsApp, així com l'increment de l'ús dels mòbils per dur a terme les compres en línia estan augmentant les adquisicions impulsives Un altre punt que influeix a l'hora de comprar és si s'ha vist la publicitat a la televisió. Fins a 3 de cada 5 enquestats asseguren que aquesta els condiciona. Tant que fins al 63% afirma que, després de veure l'espot, sent més confiança cap a ella. Evitar les compres impulsives és possible

 Per evitar les compres impulsives el comparador Acierto.com ha recaptat un seguit de trucs:
• Fixa un pressupost tenint en compte el que tens, el que vols gastar, etcètera. Porta amb tu només aquests diners i deixa't la targeta a casa. És la millor manera de controlar.
Compara: fins i tot en línia. Recorda que sempre pots acudir a la botiga a provar-te la peça en qüestió i després comprar-lo en línia (això es coneix com a showrooming).
Fes una llista: diferència entre el que necessites, el que vols i el que realment hauries comprat. No estem dient que no et donis cap capritx, però veu amb cura. I assegura't que t'ho posaràs / utilitzar.
• Pensa: hi ha un truc que pot ajudar-te a estalviar i que consisteix en, abans d'adquirir un producte, visualitzar en una mà l'import que costa i en l'altra el que volem comprar. Si et decantes pels diners, no ho agafis.

Arxivat a: REBAIXES ESTIU 2019   COMERÇ 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]