La Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, del 7 al 9 de juny
La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen, que té un clar caràcter popular i que inclourà també la Nit de Picapolls i una jornada professional. Se celebraran diverses activitats paral·leles, com les Jornades gastronòmiques que comptaran amb la participació de 10 restaurants del territori.
La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen

ACTUALITAT / Redacció  
29/05/2019 12:15
Després de l’èxit de participació i la bona acollida de la primera edició, torna la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages. La segona edició d’aquest esdeveniment, que vol posar en valor i donar a conèixer la cultura vitivinícola de la comarca i el potencial dels seus vins, se celebrarà a Manresa del 7 al 9 de juny. La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen, de vocació marcadament popular, que també tindrà l’art, la gastronomia i el comerç local de protagonistes.
El programa, que englobarà també la 12a edició del cicle Vi_suals, inclourà tastos, gastronomia, la Nit de Picapolls, visites i moltes altres activitats a més d’una jornada per a professionals, la fira ViBa Pro, que tindrà lloc el 3 de juny.
L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de BagesImpuls! i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, amb qui aquest dijous s’ha signat el conveni de col·laboració. La fira compta amb BBVA CX com a patrocinador principal. L'entitat financera, per segon any consecutiu, dona suport a la iniciativa fent palesa la seva proximitat i vinculació amb el territori.
La primera edició de la Fira ViBa, que es va celebrar l’any passat, va ser tot un èxit de participació. Es calcula que van passar pels diferents actes del certamen unes 3.000 persones, que van gaudir d'unes 14.000 degustacions de vins dels diferents cellers.
 
Les Jornades gastronòmiques, preludi de la Fira ViBa
Un total de 10 restaurants del territori se sumen a les Jornades gastronòmiques de la Fira ViBa, que tindran lloc fins el 10 de juny. Són la Marisqueria Can Ladis (Sant Fruitós de Bages), El Soterrani de l'Hostal Soler (Sant Joan de Vilatorrada), Restaurant el Solsonès (Solsona), Mas de la Sala (Sallent), Restaurant Las Vegas (Manresa), Kursaal Espai Gastronòmic (Manresa), L'Ó de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), La Fonda de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), Restaurant Aligué (Manresa) i l’Espai Rubiralta (Manresa).
Aquests establiments ofereixen menús elaborats expressament per a l’ocasió que combinen gastronomia i vins de la DO Pla de Bages.
Altres activitats paral·leles prèvies a la fira són un maridatge de vins i formatges del Bages (15 de maig, Sant Vicenç de Castellet), la presentació del Llibre Raïms: Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins (16 de maig, Manresa), la jornada tècnica “Posem en valor el territori: de la pedra seca a l’enoturisme” (25 de maig, Rajadell), Tast Emprenedor (30 de maig, Manresa) i una jornada de portes obertes dels cellers de la DO Pla de Bages (1 de juny).
 
L’activitat vitivinícola, un important eix vertebrador del territori
El Pla de Bages és terra de vins. Des de segles, aquest territori de la Catalunya Central ha tingut una important activitat vitivinícola que ha deixat empremta en el paisatge, la història, la cultura i també en el patrimoni a través d’elements tan singulars com són les construccions de pedra seca. La zona és productora d’uns vins de gran qualitat amb una identitat única, reflex del territori i d’unes condicions climatològiques idònies per al cultiu del raïm, que alhora són transmissors de la història, la cultura i el saber fer de la gent de la comarca.
En les últimes dècades, aquesta tradició vitivinícola ha repuntat amb força per esdevenir un important eix vertebrador del territori que vincula els tres sectors productius. El treball de viticultors i cellers és la base per poder elaborar un producte de proximitat i de primera qualitat. El sector terciari, a través del comerç, la restauració i els allotjaments, així com la implicació de les administracions locals, és també fonamental per tal de difondre aquesta cultura i tradició vitivinícola.
 

Arxivat a: FIRA VIBA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]