Els canvis dels darrers 50 anys, tema central de les Jornades Lacetània
Durant la setmana és previst que l’institut Lacetània inauguri la nova pista poliesportiva amb la presència de jugadors del Baxi Manresa. També hi haurà sortides per a alumnes i professors, xerrades d’empreses sobre temes tan diversos com el comerç electrònic, les energies renovables, les smart homes o la intel·ligència artificial i tallers de robòtica i d’impressió 3D, entre d’altres.
Institut Lacetània a Manresa

ACTUALITAT / Redacció  
06/04/2019 11:38
Analitzar i debatre sobre els canvis que ha viscut la societat els darrers 50 anys. Aquest és l’objectiu de les 33enes Jornades Lacetània que se celebraran al llarg de la setmana vinent a l’institut manresà i que tindran com a eix central la celebració del cinquantenari del centre. Amb el lema “De la Maestría al #lacetània50. Mig segle de canvis”, les jornades es dedicaran a donar una idea de com ha evolucionat l’institut durant aquests primers 50 anys de vida i com han canviat la ciutat, la societat i el món en general. Per a fer-ho, es comptarà com ja és habitual amb la participació de reconeguts experts en diferents àmbits que entraran a les aules per explicar, conversar i reflexionar amb els alumnes sobre totes aquestes qüestions.
 
Tot i que les jornades començaran el dilluns 8 a partir de les 8 del matí, el tret de sortida oficial serà a 2/4 de 7 de la tarda, amb la conferència inaugural a càrrec de Marc Marcè, director del diari Regió7. La xerrada, que porta per títol “Institut Lacetània: nascut en un altre món”, es farà a la sala d’actes de l’institut i és oberta al públic. La història de l’institut, a més de la conferència inaugural, serà molt present en aquesta edició de les Jornades, amb activitats com una taula rodona sobre la FP, amb la participació de professors i antics alumnes, o una xerrada de l’exprofessor i exconseller de la Generalitat, Josep Huguet. A més, del 9 al 14 d’abril es podrà visitar una exposició fotogràfica i de material d’ensenyament de l’institut Lacetània a la sala Plana de l’Om de Manresa.
 
Com l’institut Lacetània, hi ha d’altres elements que compleixen 50 anys. És el cas del canvi climàtic, una realitat de la que es va començar a parlar ara fa mig segle, i que serà el tema d’una conferència del meteoròleg de TV3, Enric Agud, que es farà dimarts 9 a les 10 del matí. També estan a punt de complir 50 anys els telèfons mòbils. De la seva història en parlarà Àngel Lozano, professor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, també el dimarts a 2/4 de 7 de la tarda.
 
 

Arxivat a: LACETÀNIA  33ENES JORNADES LACETÀNIA 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
Es realitzen treballs de reparació dels vasos de les piscines
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]