Crida a la mobilització
L'associació socialista d'alliberament nacional, OSAN, emet un comunicat per encoratjar a la ciutadania a participar en la jornada de lluuita i en la vaga general que es preveu pel primer dia de judici als presos polítics catalans

ACTUALITAT / Redacció/ Mª Alba Riu  
02/02/2019 11:23

Pocs dies abans de l’inici del judici contra diverses preses i presos polítics catalans, Endavant OSAN es vol  reafirmar en la necessitat de convertir-lo en un nou camp de batalla per a la defensa del dret a l’autodeterminació dels Països Catalans. Des de fa mesos, un conjunt d’agents polítics i socials  treballen amb l’objectiu de mobilitzar el poble contra aquest judici-farsa.

"Davant la proximitat d’aquest dia, volem fer públiques una sèrie de reflexions:
La repressió no comença ni s’acaba amb les 9 persones preses ni amb el conjunt d’acusats d’aquesta vista. La repressió abasta cada vegada més persones, com vam poder constatar dies enrere al Gironès i l’Empordà. La repressió contra l’1 d’octubre ja ha afectat més d’un miler de persones, entre investigats, detinguts, empresonats i exiliats. La repressió ha superat el miler de persones ferides per l’acció policial. I aquest judici és un element clau en l’estratègia de l’estat per a destruir el moviment independentista i per a legitimar qualsevol repressió futura contra tot moviment que qüestioni algun dels pilars d’aquesta monarquia corrupta.
La repressió contra l’1 d’octubre és un fet de màxima gravetat, però no és un fet aïllat. Davant la creixent protesta política i social, l’estat no dubta a fer servir tot el seu aparell repressiu per a espantar la població i truncar qualsevol procés de canvi. Quan l’estat jutja drets bàsics i fonamentals, quan serveix els dictats econòmics de la UE i l’Ibex 35, quan la violència patriarcal és protegida pel sistema judicial, és perquè aquest estat és completament oposat a la democràcia. N’hi diuen democràcia i no ho és.
En aquest judici no es dirimeix la innocència o culpabilitat d’uns acusats pel delicte de rebel·lió. Qualsevol persona que vulgui exercir l’autodeterminació del nostre poble serà culpable davant la llei de l’estat. Que les acusacions siguin un muntatge escandalós no ens ha de fer perdre de vista que només amb la revolta serà possible trencar el mur antidemocràtic de l’estat.
Durant aquests últims temps hem repetit que ni la repressió pot ser l’excusa per a evitar la crítica política, ni la crítica política pot ser l’excusa per a inhibir-se de la mobilització antirepressiva. Per això ens mobilitzem per reclamar l’alliberament de persones que han format part de governs que han fet polítiques antisocials, a les quals ens hem oposat frontalment i, fins i tot, de qui hem patit sovint la repressió. I per això, també, diem que, si algú, des de l’espai sobiranista, pretén convertir el judici en una peça més d’una partida per a refer un escenari de pacte amb l’estat per a un nou repartiment del poder autonòmic, no dubtarem a denunciar-ho públicament.

És per això que fem una crida a mobilitzar-nos. A organitzar mobilitzacions des d’ara mateix. A participar en la jornada de lluita i en la vaga general del primer dia de judici. A mantenir l’estratègia de denúncia del caràcter antidemocràtic de l’estat durant les setmanes del judici.
Ni sentències ni renúncies, els judicis i els pactes es tomben als carrers.L’alternativa a la repressió és l’autodeterminació!".

Arxivat a: ACTUALITAT  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]