Súria renova el Vot de Poble a Sant Sebastià
Súria ha renovat aquest diumenge 20 de gener el Vot de Poble a Sant Sebastià, copatró de la vila, en la missa solemne celebrada a l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. La música ha estat protagonista destacada d’aquest primer cap de setmana de la Festa Major d’Hivern.
Súria renova el Vot de Poble a Sant Sebastià. Foto: AJS

SÚRIA / Redacció  
21/01/2019 10:20
La diada de Sant Sebastià ha començat amb una galejada matinal a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros. L’amenaça del mal temps ha obligat a suspendre la tradicional cercavila i a traslladar la celebració del vermut popular al Pavelló Municipal d’Esports. El darrer acte festiu d’aquest diumenge ha estat la primera representació de l’obra ’Oliver, el musical’.
 
Pel matí, la renovació del Vot de Poble ha omplert l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. En el transcurs de la missa solemne, el rector Joan Francesc Casals ha destacat l’arrelament la tradició del Vot de Poble i ha desitjat que aquesta fidelitat contribueixi a ’fer de Súria un poble gran i feliç’.
 
A l’acte religiós hi han assistit l’alcalde Josep Maria Canudas i altres membres de la corporació municipal, a més de representants de les entitats surienques. La missa ha acabat amb el cant dels Goigs de Sant Sebastià, d’Antoni Malats.
 
Posteriorment, el vermut popular ha comptat amb l’actuació musical de Filferro Duet.
 
Per la tarda, l’estrena d’’Oliver, el musical’, ha omplert el Teatre del Foment Cultural. L’obra, amb producció i posada en escena del Foment Cultural, és un dels actes destacats del programa de la Festa. Les properes representacions tindran lloc dissabte 26 i diumenge 27 de gener.
 
El dissabte 19 de gener, el músic surienc Mateu Peramiquel i la cantant Carolina Alabau van oferir un concert al Pavelló Municipal d’Esports, amb la participació de les cantants Anaïs Vila i Mar Puig en algunes peces. En el concert es van oferir nous temes del músic surienc i versions de conegudes cançons, interpretades amb intensitat i intimisme.
 
El mateix dissabte 19 de gener, la plaça de Sant Joan va ser l’escenari de l’espectacle infantil ’Teatre Arrossegat de Catalunya’, a càrrec de la companyia Teatre Nu. Durant el cap de setmana també s’ha desenvolupat la 25a Tirada Internacional d’Armes Pneumàtiques al Camp de Tir de la Vall Seca.
 
La Festa de Sant Sebastià es va iniciar dimecres passat, 16 de gener, amb un pregó a càrrec de l’historiador d’ascendència surienca Jaume Claret.
 
El programa d’actes de la festa de Sant Sebastià es perllongarà fins al proper 3 de febrer. Els propers actes són els següents:
 
Divendres 25 de gener
20.00 h. Xerrada: ’El vi a la literatura’. A càrrec d’Albert Fàbrega i Enfedaque. Al final de la xerrada es podrà gaudir d’una copa de vi de la DO Pla de Bages. Activitat del programa Lletres i Vins 2019.Lloc: Biblioteca Pública.

Dissabte 26 de gener
18.00 h. Inauguració de l’exposició ’50 anys de Joventuts Musicals’. Mostra retrospectiva de l’entitat surienca, que ens mostrarà una història de mig segle d’activitats de dinamització artística en els àmbits de la música i les arts plàstiques. Joventuts Musicals ha tingut un paper clau en la difusió de la cultura musical a la vila. L’acte d’inauguració comptarà amb paraules i impressions de fundadors i antics animadors de l’entitat, i una intervenció musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.

21.30 h. Teatre: ’Oliver, el musical’. Segona representació. La història del petit Oliver Twist com mai abans l’has vist. La vida d’un orfe enmig d’una societat hipòcrita, explicada amb ironia per riure i plorar. Una història que et farà emocionar. Producció del Foment Cultural. Codirigida per Miquel Flores Juncadella i Eduard Zomeño Jiménez, sota la direcció musical de Roc Tàpia Castellà amb l’Oliver Little Symphonic Orchestra. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Diumenge 27 de gener
9.30 h. Visita patrimonial: ’Aigua industrial. Els canals de Súria’. En aquesta visita podrem conèixer la transformació del riu Cardener a partir de la història de diverses construccions industrials. Guiatge de l’estudiós surienc Albert Fàbrega i Enfedaque. Lloc de concentració: plaça de Sant Joan.

18.00 h. Teatre: ’Oliver, el musical’. Tercera representació. La història del petit Oliver Twist com mai abans l’has vist. La vida d’un orfe enmig d’una societat hipòcrita, explicada amb ironia per riure i plorar. Una història que et farà emocionar. Producció del Foment Cultural. Codirigida per Miquel Flores Juncadella i Eduard Zomeño Jiménez, sota la direcció musical de Roc Tàpia Castellà amb l’Oliver Little Symphonic Orchestra. Lloc: Teatre del Foment Cultural.

Dilluns 28 de gener
20.00 h. Concert-taller per a adults: ’Paraules del vi’. Taller dinàmic per aprendre a fer jocs de paraules i cançons tradicionals que envolten la cultura del vi, amb acompanyament d’instruments. Paraules i músiques que ens faran festejar el vi que ens arrela a la nostra terra. Al final de l’activitat es podrà gaudir d’una copa de vi de la DO Pla de Bages. Activitat del programa Lletres i Vins 2019. Lloc: Biblioteca Pública.

Dimecres 30 de gener
20.00 h. Tertúlia amb l’escriptor Alejandro Palomas sobre el seu llibre ’Una mare’. Conduïda per Ramon Garcia Alamillo en el marc del Club de Lectura de la Biblioteca Pública. L’escriptor Alejandro Palomas, llicenciat en filologia anglesa i Master in Poetics pel New College de San Francisco, ha compaginat les seves incursions en el món del periodisme amb la traducció d’autors clàssics. Ha publicat diverses novelles, entre d’altres ’Entre el ruido y la vida’ (2013), ’Una madre’ (2014), ’Aunque no haya nadie’ (2014), ’Un hijo’ (2015), ’Un perro’ (2016), ’Las dos orillas’ (2016) i ’Un amor’ (2018). En ’Una mare’, Palomas descriu l’univers íntim d’una família que podria ser la de qualsevol, aprofundeix en el més essencial de la condició humana, en el que callem, en el que sentim, en definitiva en el que realment importa. Lloc: Biblioteca Pública.

Diumenge 3 de febrer
10.00 h. 8a Cursa de Muntanya de Súria. Recorregut de 12 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell positiu. Lloc de sortida: Pla de la Font. EXPOSICIÓ
’50 anys de Joventuts Musicals’. Del 26 de gener al 2 de març. Lloc: Cal Balaguer del Porxo. Horari de visita: de divendres a diumenge, d’11.00 a 14.00 h. Dissabtes, també de 16.00 a 18.00 h. Inauguració: dissabte 26 de gener a les 18.00 h. Lloc: Cal Balaguer del Porxo.

Arxivat a: SURIA   BAGES 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):



El Centre d'Esports Manresa torna a tercera després de dues temporades històriques a Segona RFEF
UManresa amplia el seu campus amb un nou edifici per acollir la Clínica Odontològica Universitària
Jornada sobre autoprotecció en cas d’incendi forestal
Consulta monogràfica per atendre pacients amb Parkinson
 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal |
Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]